
Ört-Aioli
Gör två såser av en.
De här såserna är enkla att göra till Grillmiddan. Passar fint till både kött och fisk. Och till grillade grönsaker förstås.
Till sallader är de perfekta, med hög fett% och protein från äggulorna.
Dela den färdiga örtaiolin i två bunkar.
Ört-aioli
3 Ekologiska Äggulor
3 dl Kallpressad Olivolja
3-6 Vitlöksklyftor
½ Citron
Salt och Peppar
2 msk finhackade färska Örter, ta de Du tycker bäst om
Knäck äggulorna ner i en bunke. Vispa lätt ner den finhackade vitlöken och
saft från citronen. Vispa sen hårdare och tillsätt oljan i en fin stril.
Vispa kraftigt medan Du häller i oljan sakta och försiktigt.
Smaksätt med salt, peppar och örterna.
Håller några veckor i kylen.
Är Du lite bekväm så kan Du ta Kavli’s Ekologiska Majonnäs och röra ut med
Örter och Vitlök. Gott, men inte lika gott..
Chili-Vitlökssås
Rör ner 1 tsk Paprikapulver, ½ dl Chilisås, 1 dl Crème Fraiche och en halv pressad Citron i den andra bunken. Då har Du en variant av Rhode Islandsås.
[…] Oftast gör jag den här fiskgrytan på bara fiskbuljong, då är den god med en klick Aioli. […]
[…] 2 dl Aioli […]