Frozen Yoghurt with Cocoa and Cardamom

När Du är sugen på glass

När Du är sugen på glass

Ja, lite mer på Svenska,

Frusen Yoghurt med Kakao och Kardemumma.

Men det låter inte lika gott.

Tänk, vad amerikaniserade vi blivit på skräpmatssidan..

Deras glassar är förstås proppfulla med olika sorters socker och oftast en massa tillsatser. Precis som våra Svenska glassar, tyvärr.

Den här är betydligt nyttigare än både den Svenska och den Amerikanska yoghurtglassen.

Sen är det stor skillnad på kakaosorter har jag märkt nu sen jag blev LCHF-are. Den här från Kung Markatta, som jag köpte häromdagen, är godast hittills. Bra till Varm Choklad också.

Nu har jag också fått tag på Äkta Vaniljpulver. Ekologiskt det med, hittade burken hos EJ’s Hälsokost. Det går att hitta många goda saker till en naturlig kost på hälsokostaffärerna. De har mycket mer än bra mediciner.

Ekologiskt Äkta Vanilj-pulver är bättre än Rötad Gran

Jag använder annars Äkta Vaniljsocker från Chokladverksta’n i Ragunda.

(Hon har också så himla goda Chokladpraliner)

http://www.ragundapraliner.se/

Det är så mycket godare med den Äkta Vaniljen, än den rötade gran som många glassfabrikanter smaksätter sin glass med. Hellre lite dyrare frön från en orkidé, än billigare smak från en rutten gran…

Bara fina råvaror i min glass

Bara fina råvaror i min glass

Frozen Yoghurt

1 dl  Milko’s Ekologisk Turkisk Yoghurt 10%

2 msk Grädde

1 tsk Kung Markattas Ekologiska Kakao

1 tsk flytande Honung

Nymald Kardemumma

Lite Ekologiskt Äkta Vaniljpulver

En gnutta Havssalt

Rör ut kakaon med grädden, blanda ner det övriga. Häll upp i en keramikskål, så fryser det in lite långsammare än i plastburk. Då blir den inte lika isig.

Frys i 45 min, rör flera gånger under tiden. Servera direkt, den smälter fort.

Jag är inte direkt nån större glassälskare , bara Äkta gräddglass kommer vanligen över min tröskel. Men den här blev riktigt god.

Här kommer en länk till min absoluta favoritglass. Fäbodglass från Åsens Gårdsmejeri i Härjedalen. Visst är jag en lokalpatriot, men det är faktiskt den godaste jag testat av de som finns att köpa. Annars är hemlagad bäst.

http://www.asensgardsmejeri.com/

Annonser

The URI to TrackBack this entry is: https://birgittahoglundsmat.wordpress.com/2009/07/18/frozen-yoghurt-with-cocoa-and-cardamom/trackback/

RSS feed for comments on this post.

2 kommentarerLämna en kommentar

  1. Helt underbart! Bara fina råvaror, det är ju grejjen, att inte tumma på det.

    Jag har varit så sjukt sugen på glass i flera dagar, skall definitivt testa detta ikväll!

    • Det var jättekul att hitta på och dela med mig av den här glassen.
      Första gången jag gjort Frozen Yoghurt. Men definitivt inte den sista 🙂


Skriv gärna en kommentar så jag får höra vad du tycker om min blogg!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s