
Här eldas för grillning. Vackrare utsikt får man leta efter.

Klart för Grillspettstillverkning
Grillspett med Fläskkarré
Skär stora kuber av Fläskkarré, tips på olika marinader hittar Du under #6 På Grillen.
Skär Rödlök och Äpple i kvartar och Paprika i bitar. Ta loss lagom stora lökbitar och skär äpplet i skivor.
Halloumin skar jag i bitar som passade i storlek till resten. Det var första gången jag använt den på spett, gott blev det. Den är lite skör att trä på spetten, så var försiktig så de inte spricker.

Färdiga för Grillen
Vänta tills glöden blivit riktigt grå, så slipper Du släcka små eldar och få bränt kött. Under tiden är det gott med ett glas Rödvin med tilltugg.
Här serveras det Rotfruktschips från Mörsjö, äkta Jämtländskt mathantverk. Långt ifrån alla fabrikschips. De friterar tunna skivor av Morot, Palsternacka och Rödbetor i Rapsolja.
Ett bättre alternativ om Du nån gång är sugen på snacks. Lätt att göra dem själv är det också, om Du inte hittar dem i Din butik.

Ett litet fruktfat blev gott efter
De Jämtländska Jordgubbarna har mognat…
[…] kommer receptet på grillspett med marinerad fläskkarré och halloumi som du ser på bilden […]