Grillspett med Marinerad Fläskkarré och Halloumi

Här eldas för grillning. Vackrare utsikt får man leta efter.

Här eldas för grillning. Vackrare utsikt får man leta efter.

Laddat för Grillspettstillverkning

Klart för Grillspettstillverkning

Grillspett med Fläskkarré

Skär stora kuber av Fläskkarré, tips på olika marinader hittar Du under #6 På Grillen.

Skär Rödlök och Äpple i kvartar och Paprika i bitar.  Ta loss lagom stora lökbitar och skär äpplet i skivor.

Halloumin skar jag i bitar som passade i storlek till resten. Det var första gången jag använt den på spett, gott blev det. Den är lite skör att trä på spetten, så var försiktig så de inte spricker.

Färdiga för Grillen

Färdiga för Grillen

Vänta tills glöden blivit riktigt grå, så slipper Du släcka små eldar och få bränt kött. Under tiden är det gott med ett glas Rödvin med tilltugg.

Ibland kan det vara gott med lite tilltugg till vinet

Här serveras det Rotfruktschips från Mörsjö, äkta Jämtländskt mathantverk. Långt ifrån alla fabrikschips. De friterar tunna skivor av Morot, Palsternacka och Rödbetor i Rapsolja.

Ett bättre alternativ om Du nån gång är sugen på snacks. Lätt att göra dem  själv är det också, om Du inte hittar dem i Din butik.

Ett litet fruktfat blev gott efter

Ett litet fruktfat blev gott efter

De Jämtländska Jordgubbarna har mognat…

The URI to TrackBack this entry is: https://birgittahoglundsmat.wordpress.com/2009/07/16/grillspett-med-marinerad-flaskkarre-och-halloumi/trackback/

RSS feed for comments on this post.

One CommentLämna en kommentar

  1. […] kommer receptet på grillspett med marinerad fläskkarré och halloumi som du ser på bilden […]


Skriv gärna en kommentar så jag får höra vad du tycker om min blogg!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: