När fiskelyckan uteblir..

Bra fiskeställe i vanliga fall..

Bra fiskeställe i vanliga fall..

Det nappar tyvärr inte varje gång.

Då är det fint att det finns lokala slakterier och ysterier runt om i landet som förser oss med bra korvar, rökt fläsk, ostar av alla de slag och andra delikatesser.

Fråga i Din butik var de närproducerade produkterna ligger. Ibland kanske de knappt har nåt, men en hel del handlare börjar förstå att det finns en efterfrågan. Då kan det finnas stora montrar med bara godsaker att frossa i för en LCHFare.

Om vi konsumenter börjar visa intresse för bra, lokala råvaror i butiken, så kommer ju handlarna att börja ta hem det vi efterfrågar.

Har Du riktig tur så kan det finnas nån Gårdsbutik i närheten. Fråga på Turistbyrån, där har de koll på sånt. Bra som semesterutflyktsmål, eller bara som en liten tur runt hemmafronten.

Har Du riktigt stor tur, så bjuder de även på smakbitar.

Inte ett napp blev det

Inte ett napp blev det

Karelius & Co är ett litet slakteri i Lima i västra Dalarna.

http://www.karelius.se/historia.html

De har funnits i många år, redan när jag var liten kom Karelius-bilen och sålde mat hemma på gården. Det var alltid så spännande att gå in bak i lastbilen, där det var en hel liten matvaruaffär. Mest korv och kött förstås. Det är inte undra på att jag fick ett stort intresse för bra mat redan tidigt.

Karelius JägarKorv med Gräddig Ratatouille och stekt Prästost

Gör några snitt i korven så spricker den inte i stekpannan. Stek i Smör, vänd flera gånger.

Värm lite Ratatouille ( recept se #6 På Grillen) i en kastrull.  Häll på lite grädde och koka krämigt några minuter.

Skär en tjock skiva prästost och stek en halv minut på varje sida, bredvid korven.

Karelius Limakorv är en annan riktig höjdare. Testa den om Du har vägarna förbi i sommar.

Visst är det gott med en stekt Harr, men Korv är inte heller dumt.

Det bästa källvattnet med kylskåp hittar Du i Naturen

Det bästa Kylskåpet med inbyggt Källvatten hittar Du i Naturen

The URI to TrackBack this entry is: https://birgittahoglundsmat.wordpress.com/2009/07/14/nar-fiskelyckan-uteblir/trackback/

RSS feed for comments on this post.

4 kommentarerLämna en kommentar

  1. Hej Birgitta!
    Jag har aldrig gillat att äta korvar eftersom de innehåller Gud vet vad… Men när jag läser ditt inlägg så för jag lust för en sådan fin korv från någon lökal släkteri 🙂 Jag köper ekologiskt nötkött från Gröna Gårdar (Bohuslän) sedan ett par år sedan och ekologiska ägg. Det är otroligt vilken skillnad i smak både på köttet och ägg! Någon gång köpte jag vanliga ägg men ingen hemma kunde äta dem.

    Följer med spänningen dina inlägg! Idag har jag lagat en kycklinggryta och tänkte på vad du skrivit igår hur kycklingen smakar så mycket bättre i medelhavsländerna.. Jag kommer själv från Kroatien och vet väl vad du menar… Och håller med att vingar smakar bäst, absolut!

    Ha det gott // Anita

    • Hej Anita. Då är Du uppväxt med riktigt bra mat:) Skulle gärna åka till Kroatien, det blir nog så småningom.
      Det har kommit så mycket bra korvar i butikerna de senaste åren. Vi är många som inte vill ha de som är fyllda med vatten och potatismjöl och minimalt med kött.
      Låter gott med Ekologiskt kött. Då vet man ju att de fått ett bra liv och riktig mat.
      Tack för Ditt vänliga inlägg / Birgitta

      • Måste tipsa om bra korvar som jag handlat idag på Willys i Gbg. Möllers grillbricka med 3 sorters ungerska kryddkorvar, tillverkad av Möller, Ljungby som är belönade för sin höga kvalitet och utsökta smak. Korvarna innehåller 90%, 98% samt 88% kött. Vi grillade och testade alla, de var jättegoda! Annars äter min sambo och vår äldre pojke oftast wienerkorv och jag avstår. Men idag var jag inspirerad och letat efter goda korvar i korvdisken 🙂 Tack för inspiration!

      • Tack för tipset, Anita. Dem ska jag absolut prova. Det var inte lite kötthalt i dem. Låter jättegott.
        Kram Birgitta


Skriv gärna en kommentar så jag får höra vad du tycker om min blogg!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: