Drottningsylt med Crème Fraiche

Skogens blå och röda guld i en härlig blandning.

2 dl Hallon

2 dl Blåbär

1 msk Honung

Blanda bären med honungen. Kyl.

Lägg en klick Crème Fraiche i botten på ett glas. Fyll på med ett par skedar sylt. Toppa med lite mer CF. Ett mycket njutbart sätt att äta de godaste bären vi har i naturen. Ja, enligt min smak.

En dessert för en Drottning

En dessert värdig en Drottning

Den lilla mängden honung gör att bärens egen sötma kommer fram till sin fulla rätt. Den gör också att bären håller sig längre i kylen, annars jäser de lätt. Socker har ju inte bara skadlig verkan , även nyttig som konserverande effekt. Lätt att glömma i kampen mot snabba kolhydrater.

Jag använder antingen honung eller råsocker i mina recept, aldrig i mängd, utan för att få en bra balans till syra eller sälta. Jag använder dem helt enkelt som krydda.  Och, som sagt, för dess konserverande egenskaper.  Jag är väldigt skeptisk överlag till att använda alla kemiska sockerersättningar som kommit på marknaden de senaste decennierna. Sen att de smakar hemskt illa, gör ju inte saken bättre..

Det är inte utrett vad de har för långtidseffekt på människan. Och så fort ett födoämne är tillverkat i ett kemiskt laboratorium, är det nog säkrast att använda så lite som möjligt av det. Men det är helt mina egna tankar, naturligtvis är det upp till var och en att använda det sötningsmedel man finner bäst.

Har läst en del om Stevia, men bara testat blad direkt från plantan än. Det kan jag annars tänka mig att använda nån gång som ersättning för råsocker eller honung, t.ex. om jag skulle bjuda en diabetiker på middag.

The URI to TrackBack this entry is: https://birgittahoglundsmat.wordpress.com/2009/07/07/drottningsylt-med-creme-fraiche/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Skriv gärna en kommentar så jag får höra vad du tycker om min blogg!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: