Lättlagad Lördagslunch

Korv är bra mat när man inte har lust att stå länge vid spisen.

Om Du köper en Falukorv med hög kötthalt, så är det dessutom rätt nyttigt. Fetthalten i korv är hög, det är ju också ett plus.

Jag har alltid varit en stor älskare av korv, framförallt Falukorv. Förr när jag jobbade, så blev det ofta korv och spaghetti när jag var ledig. Mycket spaghetti och mycket ketchup. Men det var då det. Nu är det andra tider i Höglund’s kök..

VildmarksFalu med älgkött, från Grannens Chark i Hammerdal,  är min absoluta favorit. Den har en perfekt konsistens och är mycket gott kryddad. Älgkött är bland det nyttigaste kött vi kan äta, tänk bara på vad älgarna äter när de går omkring ute i skogen. Och jämför med vad djuren i ladugårdarna får..

Falukorv när den är som bäst

Falukorv när den är som bäst

Falukorv med Ägg och Kålsallad:

Skiva det grova på salladskålen tunt, det är krispigt och gott att tugga på till korven. Blanda med majonnäs, creme fraiche, stark senap, vinäger, salt och peppar. Rör ner hackad gräslök och solrosfrön.

Stek korven, ägg och några bitar paprika i smör.

Lägg upp tillsammans med kålsalladen. Snabbt och gott.

Snabb, lätt och gott

Snabb, lätt och gott

The URI to TrackBack this entry is: https://birgittahoglundsmat.wordpress.com/2009/06/27/lattlagad-lordagslunch/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Skriv gärna en kommentar så jag får höra vad du tycker om min blogg!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: