Krämig Bondomelett

En riktigt krämig omelett får Du om Du blandar ner grädde i smeten.

Och så höjer den ju fetthalten på rätten ordentligt. Jag har aldrig varit så förtjust i omelett, förrän jag började använda grädde istället för vatten att blanda upp äggen med. Vispad grädde gör den nästan som en sufflé. Nu tycker jag det är en perfekt rätt när man vill ha något snabblagat och den passar bra en varm dag eftersom den är ganska salt. Varmrökt Sidfläsk köper jag ofta, det är mycket bättre kvalitet och smak på den än hos många av Bacon-sorterna som finns i handeln. Billigare kilopris dessutom.

Stek omeletten tills den nästan stelnat. Då är den som godast

Stek omeletten tills den nästan stelnat. Då är den som godast

Krämig Bondomelett:

3 Ekologiska Ägg

1 1/2 dl Vispad Grädde

Salt o Peppar

Smör

50 gr Varmrökt Sidfläsk

50 gr Zeta´s Fetaost från Lesvos  (Så krämig o god)

Några Cocktailtomater

Hackad Färsk Gräslök

Vispa äggen med SoP. Rör försiktigt ner den vispade grädden.

Stek strimlat rökt fläsk i smöret några minuter.

Sänk värmen och häll i äggsmeten. Rör lite försiktigt i botten medan

omeletten stelnar.

Lägg på halverade tomater och smula över fetaosten. Färdigt när ytan

nästan stelnat. Strö över gräslök och dela i fyra delar.

Lägg upp på tallrik med Avocado och Erik´s Chilibearnaise.

Riktigt god LCHF-lunch

Riktigt god LCHF-lunch

The URI to TrackBack this entry is: https://birgittahoglundsmat.wordpress.com/2009/06/25/kramig-bondomelett/trackback/

RSS feed for comments on this post.

2 kommentarerLämna en kommentar

  1. Du har så underbvara recept! Läser varje gång du uppdaterar, men är dålig på att kommentera.

    • Hej Lena. Vad kul att höra att du är en trogen läsare. Det är det som är så roligt med det här med bloggande. Att jag når så många med mina recept. Det är viktigare än kommentarerna för mig 😉


Skriv gärna en kommentar så jag får höra vad du tycker om min blogg!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: