Om Du drabbas av Sommarsjuka…

Så här i sommartider kan det hända att magen inte är så snäll alla dagar.

Då är det inte så kul att stoppa i den bacon, ägg och andra feta saker. Tro mig, jag talar av egen erfarenhet.. Jag kom  på ett gammalt beprövat knep, Blåbär. Blåbärssoppa var ju inget bra LCHF-alternativ, så jag hittade på en bättre variant.

Magen blev lugn och fin efter en tallrik gröt

Magen blev lugn och fin efter en tallrik gröt

Blåbärsgröt:

Jag släpade iväg mig till köket på matta ben och tog fram lite frysta Blåbär.  Tog 2 dl i en kastrull och hällde på 2 dl Vatten. Lät det koka upp och rörde ner ½ dl Ekologiskt Grovt Rågmjöl och ½tsk Havssalt. Drog ner plattan till ettan och gick och vilade tio min. När jag kom tillbaks till spisen hade jag en härligt blå gröt som stod och väntade.

Tog kastrullen från värmen, rörde ner ½ dl Grädde, 1 tsk Honung och 1 msk Krossade Linfrön. Hällde upp lite av gröten i en fin skål, för det blir ju alltid roligare att äta i nåt vackert, även när man inte riktigt är sig själv. I med en klick Smör.  Det blev jättegott, kroppen känner riktigt att ”Det här är bra för Mig”.  Det blev gröt kvar  att värma senare på dagen, skönt att ha när man inte är så pigg. På det här sättet får kroppen i sig en massa nyttigheter som både är lätt att äta och lätt att laga. Din mage kommer att tacka Dig om du testar det här receptet.

The URI to TrackBack this entry is: https://birgittahoglundsmat.wordpress.com/2009/06/24/om-du-drabbas-av-sommarsjuka/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Skriv gärna en kommentar så jag får höra vad du tycker om min blogg!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

<span>%d</span> bloggare gillar detta: