Som jag skrivit förut så tycker jag det är en bra gammal tradition att ha en speciell fiskdag. Då vet man vad som ska plockas fram ur frysen, eller inhandlas dagen innan.
Det underlättar väldigt mycket i matlagningen om man har lite framförhållning. Sätt Dig ner med Familjen eller med Dig själv och bestäm på kvällen vad som ska ätas dan efter. Det här med Veckomatsedlar brukar bli krångligt, men att fundera ut 1 rätt till dagen efter är inte svårt. Så är det tinat och klart när det är dags att laga middagen.

Perfekt sätt att använda rester från fiskmiddagen
Gammaldags Fiskpudding på nytt sätt:
Det ska vara ris i fiskpuddingar enligt kokböcker
men jag kör en egen LCHF-variant med Keso.
Det blev saftigt och gott.
Det här receptet ger 2 rejäla portioner.
2-300 gr Kokt eller stekt Torsk eller Lax (Rester från fiskmiddag)
2 Ägg
1 dl Keso
1 dl Hollandaisesås (Bearnaise eller tex Aioli funkar bra också)
2 msk Grädde
1 dl Kokta Grönsaker (Jag hade Sparris)
Tomater
SoP
Ett par skedar Skirat Smör
Sallad på Gurka, Paprika, Gräslök och Vinaigrette
Sätt ugnen på 175 gr.
Mosa fisken lätt i en bunke.
Tillsätt Ägg, Grädde o Keso. Krydda.
Rör ner skurna kokta Grönsaker försiktigt.
Häll upp i smord form, släta till ytan.
Lägg på Tomaterna.
Grädda i ca 30 min.
Servera med Skirat Smör och Sallad.

Servera med skirat Smör och lite grönt
Skriv gärna en kommentar så jag får höra vad du tycker om min blogg!