Havrekakor med 70% Choklad

Mer från kaffebordet på Midsommarafton

En liten kaka till Kaffet

En liten kaka till Kaffet

Jag testade fram en till sort igår. Mycket nyttigt i dem, men kanske inget jag skulle rekommendera att äta varje dag…

Men det är ju bara Midsommar en gång per år, och då njuter jag av allt det goda.

Havrekakor med Chokladglasyr:

2 dl Havregryn

½ dl Fullkornsmjöl av Dinkel

2 msk riven Mandelmassa

4 bitar 70%  Choklad hackad

50 gr Smör

1 msk  Mörkt Muscovadosocker

½ dl Sultanrussin

½ dl Solroskärnor

2 msk Grädde

Lite Havssalt

Rör ihop alla ingredienser. Bred ut i en smord liten ugnsform.

Grädda 15 min i 200°

Smält under tiden 8 bitar 70% Choklad med 1 msk Smör på svag värme eller i Micro.

Bred chokladglasyren över den varma kakan. Garnera ev med lite Vit Choklad.

Låt svalna en stund och dela i små rutor. Ställ in i kyl att stelna innan Du lyfter upp kakorna ur formen.

Published in: on 20 juni 2009 at 08:00  Kommentera  
Tags: , , , , , , , , ,

The URI to TrackBack this entry is: https://birgittahoglundsmat.wordpress.com/2009/06/20/havrekakor-med-70-choklad/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Skriv gärna en kommentar så jag får höra vad du tycker om min blogg!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: