Ugnsbakad Fetaost

Den här rätten åt jag för många år sen på Korfu.

Den passar som ensamrätt eller som tillbehör till både kött och fisk.  Jag hade tänkt servera den som tillbehör till grillat när jag hade en god vän på middag, men det regniga vädret ändrade på planerna… Om man har den till grillat, är det bara att lägga alla ingredienser på ett folieark, vika ihop det ordentligt och sen lägga på grillen en stund. Det doftar härligt när man öppnar paketet.

En ljuvlig doft av Grekland

En ljuvlig doft av Grekland

Dela ett paket Feta-ost i två bitar.

Jag använde Fontanas med soltorkade tomater och oregano. Jättegod och bra konsistens till den här rätten.

Lägg dem i små ugnsfasta formar. Lägg ner några tunna skivor lök, grön paprika och tomat. Ringla över lite god olivolja, lägg i  färsk oregano, flingsalt och nymald peppar.

Täck ordentligt med folie och grädda 15 min på 200°.

The URI to TrackBack this entry is: https://birgittahoglundsmat.wordpress.com/2009/06/17/ugnsbakad-fetaost/trackback/

RSS feed for comments on this post.

One CommentLämna en kommentar

  1. […] åt Grillad Fetaost och Tzatziki på Synaxis. En bra lunch efter  promenaden som blev lite längre den här gången, […]


Skriv gärna en kommentar så jag får höra vad du tycker om min blogg!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: