Den Pensionerade Kocken

Här kommer en  presentation av mig, så ni vet lite mer om vem som ligger bakom recepten.

Det här med bloggande är helt nytt för mig, jag har just gått en kurs på ”Eclectic Tech Carnival” på Umeå Universitet.

Det var en jättebra kort kurs för att lära sig grunderna i WordPress. Är inte alls duktig på det här med datorer, annat än genom många års surfande. Men nu tänker jag försöka göra mitt bästa.

Jag har jobbat som Kallskänka, Kock och Köksmästare i 18 år.

Jag jobbade bland annat på Kvarterskrogen och Verkö Slott i Östersund.  Hann också med några vändor i Åre och på Seglarrestaurangen i Sandhamn.

Det blev väldigt intensivt arbetande i många år, men för 9 år sen skadade jag ryggen i jobbet. Är nu sjukpensionerad sen 5 år. Fick också som en extra bonus Fibromyalgi för några år sen..

Men jag är rätt tjurig av mig.  Så genom enveten träning, fungerande mediciner (har testat en hel del),  så har jag fått tillbaka en stor del livskvalitet och betydligt mindre värk.
Efter en föreläsning med Annika Dahlqvist i vintras, har jag övergått till en blandning av LCHF och GI. Det har fått mig att må så mycket bättre, värken och tröttheten har nästan försvunnit.
Kanske det kan vara så att vi som har Fibromyalgi inte klarar av så mycket kolhydrater?
Jag mår i allafall så otroligt mycket bättre,  så nu har jag kommit fram till att jag vill dela med mig av mina erfarenheter. Och framför allt mina recept.
Att skriva en kokbok har varit en dröm i över 20 år.
Så det här är en bit på väg.
Många tror att LCHF innebär att man bara äter en massa kött och smör.
Jag vill med mina recept visa att det går att variera även den här maten i det oändliga. En frukost behöver inte bara bestå av Bacon och Ägg.
Den här maten äts nu av många för att gå ner i vikt.
För mig har det kommit som ett extra plus, men jag äter så här just för att jag mår så bra av det. T.o.m sömnen har ju blivit mycket bättre.
Jag har i flera år ätit mycket grönt, frukt,  kött och fisk. Smör och grädde har alltid funnits i min mat, men nu har jag ökat på mängden rejält och skippat de snabba kolhydraterna så mycket som möjligt.
För sju år sen var jag 20 kg tyngre än idag, så det har  fungerat bra att gå ner i vikt enligt GI.
Men det blir mer njutning kring maten, när jag lagt till mer av smöret och grädden. Det är som att äta fin restaurangmat varje dag.
Bor en stor del av vintrarna i Turkiet och på Cypern.  Där går det verkligen att frossa i fina råvaror. Klimatet gör också att jag mår mycket bättre och kan träna mer.
På en resa till Kreta i våras, fick jag låna en digitalkamera av min Särbo.
Det är första gången jag provar på den tekniken, men jag tycker att jag lyckats rätt bra med mina bilder. Framförallt gör det ju matlagningen och recepten roligare.
Jag skickade in det första receptet för några veckor sen, till Anna Hallén’s  suveräna blogg om mat och hälsa.  Länken finns i min blogroll.
Hon publicerade det och då kom jag på att jag kanske kunde lära mig att skriva en egen mat-blogg. På den vägen är det..
Det var lite grann om vem jag är, vad jag gjort och vad jag kommer att göra framöver.
Välkommen till min Blogg!

Det här är jag. På Kreta i April i år

Det här är jag. På Kreta i April i år.

Published in: on 16 juni 2009 at 10:21  Comments (4)  
Tags: , , , , , , , , , , , ,

The URI to TrackBack this entry is: https://birgittahoglundsmat.wordpress.com/2009/06/16/den-pensionerade-kocken/trackback/

RSS feed for comments on this post.

4 kommentarerLämna en kommentar

  1. Kul att höra att det har gått så bra. Gillar dina inlägg. Härligt god mat , har följt dej sen i somras.

  2. Grattis till en fin blogg med vackra bilder. Bra att det är enkla recept. Hos mej ligger massor av recept som tar lång tid och dessutom är omständiga att göra, hur många gånger gör man dom…..
    Lycka till, jag kommer att besöka den här sidan ofta :o)

    • Tack så hemskt mycket för dina ord.
      De värmer i sommarkylan.
      Recepten är enkla just av den anledningen att det finns alldeles för mycket krångliga recept.
      Man tänker att man ska laga dem, men de blir oftast bara liggande och samlar damm..
      Välkommen tillbaka många gånger, det kommer att dyka upp mycket enkelt,
      med ingredienser som man oftast har hemma.
      Ha det bra.
      Birgitta


Lämna ett svar till Birgitta Höglund Avbryt svar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: