Testa en fin Kötträtt till helgen.
Här följer tips om hur Du lyckas lika bra
med tillagningen som en Kock.
Två tjocka skivor välmarmorerad Entrecôte En Kvibille Gräddädel 3 dl Grädde 1 tsk Japansk Soja Nymald Vitpeppar 150 gr Ostronskivling Smör Börja med såsen, den tar lite tid. Skär osten i mindre bitar, lägg i kastrull och häll på grädden. Värm upp och låt osten smälta ner under omrörning. Tillsätt soja o peppar. Inget salt då osten är så salt i sig. Jag smaksätter med soja eftersom det är otroligt många smakämnen i den. Låt småputtra på svag värme ca en timme. Rör då och då, annars sköter den sig själv på spisen.Börja alltid med såsen, så får den puttra länge.
Skär svampen i bitar och smörstek tills den fått färg och blivit lite knaprig. Hetta upp en stekpanna, helst gjutjärn för bäst stekyta. Lägg i smör, låt det bli brynt men inte bränt. Lägg i köttbitarna, krydda med salt o peppar, stek 2-3 min innan du vänder dem. Om du vill ha köttet lätt eller medium så dra pannan från värmen och låt innertemperaturen höjas sakta 1-2 min.Smörstekt Ostronskivling
Föredrar du välstekt kött, låt stå kvar på plattan på lägre värme ytterligare några minuter. Känn med fingret på köttet, känns det stumt är det välstekt. Lätt fjädrande känsla, då är det medium. Riktigt mjuk fjädring , då är det lättstekt, min personliga favorit, med köttets fulla smak i behåll.Det finaste köttet från Oxen. Smakar mer än Filén, tycker jag.
Servera köttet med en Grönsallad och kokt Broccoli. Smaklig måltid!En riktigt god köttbit.
ett tips är att inte koka såsen 1 h för då dödar du möglet och det är där den mestadelen av smken sitter.
jag gör så att jag kokar såsen till önskad konsistens och sedan deta sista jag gör just innan servering är att läger i osten 🙂
Hej Ida och Välkommen till mitt kök. Det var en vinkling jag aldrig tänkt på, tycker att det blir mycket smak ändå. Men det är viktigt att koka såser länge, just för att smaken blir mer koncentrerad. Då blir det ju fint att smula ner osten innan serveringen istället 🙂
Får man inte äta riktigt som man vill kan man alltid läsa om läckra måltider. Med Dina härliga bilder blir det ändå bättre.
Själv tar jag ofta en skiva gräddädel på köttbiten
eller pannbiffen men maskerar den för säkerhets skull med ett ägg !
Skulle gärna se Din blogg i framtiden i bokform med
bibehållen sidfärg.
MvH/Einar
Tack Einar, det var fint beröm. Jag läste ofta kokböcker förr, när jag höll på med olika bantningsmetoder. Då var det bra klällslektyr, när jag la mig med hungrig mage 🙂
Nu när jag äter enligt LCHF, så är jag mätt och nöjd, det känns härligt.
Jag skulle tycka det vore jättekul att ge ut en kokbok, det är en dröm sen många år. Hoppas det blir av så småningom, när jag blivit lite mer varm i kläderna.
Roligt att du tycker färgerna är bra i bilderna, jag har lånat en 5 år gammal Canon Powershot A410, med ”bara” 3,2 megapixlar.
Nytt och modernt behöver kanske inte alltid vara bättre.