Örter till balkong och trädgård från Klostra.se och Räksallad med Örtmajonnäs

Bilden lånad från Klostra.se

Örtreklam

Jag fick ett pressmeddelande från Handelsträdgården Klostra.se häromsistens.

Det är inte ofta jag nappar på reklamerbjudanden om hemskickade varuprover, men den här gången gjorde jag gärna ett undantag.

Odla örter på balkongen är ett härligt sommarnöje och med lite hjälp på traven blir det ännu enklare.

Klostra säljer förkultiverade, ekologiskt odlade plantor från Hällnäs i Västerbotten.

Det gör arbetet med örtagården enklare, eftersom man slipper dra upp plantorna själv från frö.

Något som passar mig riktigt bra, jag kommer att vara utomlands mycket under våren och försommaren i år.

Plantorna kom hem i ett lite minidrivhus, de hade klarat resan riktigt fint.

Jag fick Mynta Grapefruit, Timjan, Rosmarin, Sallat Noon och Crisp Fillice.

Klostra har ca 100 sorter att välja mellan, så det finns nåt för alla smaker.

Örter, sallader, grönsaker och blommor så att vem som helst ska kunna odla sin egen köksträdgård på ett enkelt sätt.

Omplanterade i större krukor får plantorna sen växa på sig inför varmare tider.

Idag bjuder jag förutom på en försmak av sommaren också på en fräsch Räksallad med Örtmajonnäs.

Torsdag den 22 klockan 10 kan Du lyssna på en liten intervju med mig i Radions P1.

Stötte på Fia Gulliksson från programmet Meny en dag när jag var ute och åkte buss, så det blev en improviserad pratstund om LCHF.

Programmet går också att lyssna på i efterhand, klicka bara på länken här ovan.

Sallad med Räkor, Mozzarella och Örtmajonnäs

100 gr Änglamark’s Ekologiska Räkor

1 bit Mozzarella

Gurka

Cocktailtomater

Bladpersilja

Örtmajonnäs

½ dl Kavli Ekologisk Majonnäs

1 msk Crème Fraiche

1 tsk pressad Citron

1 msk hackad Dragon

1 msk hackad Gräslök

Flingsalt och nymald Vitpeppar

Kallpressad Olivolja

Rör ihop ingredienserna till örtmajonnäsen. Skiva gurka och lägg runt en tallrik tillsammans med klyfta tomater och bladpersilja.

Lägg en hög räkor och riven mozzarella i mitten. Häll  lite sås över räkorna, servera resten i en skål bredvid.

Garnera med örter och citron. Ringla olivolja, pressa lite citronsaft och strö flingsalt över tomaterna.

About these ads

6 kommentarer

  1. Räksallad med god majo – precis den sortens mat man vill ha när det våras!

  2. Jag fick samma paket som du och jag tycker deras koncept verkar vara jättebra. Passar ju sådana som inte vill så själva även om inte jag ingår i den skaran ;-)

  3. Trevligt Birgitta, jag älskar också min lilla örtagård i fritidshuset, men det dröjer ju ngr månader till man kan skörda här uppe i norr…
    Hällnäs ligger ca 8mil härifrån Burträsk .WB ostens lilla hemby, så det blir en tur dit för att välja o vraka bland nyheter o sticklingar.
    Tack för tipset, örtgrön hälsning <3

    • Ja, vi har verkligen olika odlingsförhållanden i det här avlånga landet. Men det kan ju vara skönt att börja tänka på våren. Fint att du har både så god ost och örter i närheten, då blir det mycket god mat hos dig :)


Kommentarer inaktiverade.

Följ

Få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör sällskap med 418 andra följare

%d bloggers like this: