Pizzabullar LCHF som färdkost

Matig matsäck

Hemma i Sverige igen efter två fina månader på Turkiska solkusten. Ja, nu var det ju inte så mycket sol just i år, men härligt har vi haft det ändå.

Det är alltid kul att komma hem på besök en sväng och träffa Släkt och Vänner.

Den här gången har jag även en hel del annat spännande framför mig, under den månad vi är hemma.

Så det blir nog inte så täta uppdateringar härinne nu heller. Samma sak är det med Facebook, där har jag dragit ner på min närvaro rejält.

Men jag ska försöka svara så fort jag kan på de kommentarer som kommer in här, som vanligt.

Bloggande och bokskrivande har verkligen genererat en massa saker som förr inte var vanligt i mitt liv.

I morgon blir det besök av en journalist från tidningen Land. En tidning som jag läste redan som liten, den är lika intressant nuförtiden också.

På fredag bär det av till Uppsala igen, för ett nytt möte med Lars Fahlén.

Jag är ju där inblandad som receptkonsult till hans Restaurang Primaten, som öppnar i april. Vi ska i helgen  laga mat och fotografera till menyn.

En riktigt hedersam uppgift att få vara med och utforma matsedel till hans LCHF/Paleo-restaurang, jag är glad att Lars hittade mig och mina recept via bloggen.

Under tiden kan Du njuta av mitt senaste bak, den här gången blev det ett mycket smakrikt pizzabröd.

De smakade suveränt, med smör emellan, till en kopp kaffe på flyget.

Bullarna blev lite platta när jag gräddade dem, så de passade bra som en dubbelmacka.

Vill Du ha dem tjockare så grädda i muffinsformar. Lägg då på några minuter på gräddningstiden.

De övriga bilderna i dagens inlägg får bli några avslutande vårgröna Alanyabilder.

Har en hel del recept kvar från vinterns resa, som jag inte hunnit att skriva om än.

Så det dyker nog upp en och annan Turkisk godsak här i mars också.

Är Du mer intresserad av Svenska, gammaldags godsaker och bor i närheten av Östersund, så missa inte Gregoriemarknaden som pågår 8-10 mars.

Här har jag skrivit om mitt besök på marknaden förra året, det blir nog till att gå en sväng i år med. Har svårt att motstå lokala delikatesser.

Pizzabullar 8 st

2 Ekologiska Ägg

2 dl riven Halloumi

½ dl Majonnäs

1 msk Pofiber

1 tsk Fiberhusk

100 gr tärnad Rökt Kalkon

½ dl tärnad röd och grön Paprika

2 tsk Oregano

1 tsk Chiliflingor

Rör ihop alla ingredienser till smeten i en bunke, låt svälla i en halv timme.

Fördela med en sked till bullar på bakplåtspapper.

Grädda på 175° i 15 minuter. Låt svalna på galler.

About these ads

28 kommentarer

  1. Tror du att det fungerar med boveteflingor istf Pofiber? Jag har inte lyckats hitta Pofiber i varken hälsokosten eller mina dagligvarubutiker.

    • Det tror jag absolut att det gör, Britt. Jag köpte just ett paket Sempers Pofiber i glutenfria hyllan på min lilla Konsumbutik idag, så det vore ju konstigt om det inte finns hos dig. Lycka till :)

  2. Kul med alla inovativa recept!
    Tror du det fungerar med mozzarella istället för Halloumi?

  3. Dessa passar ju perfekt när man vill ut på äventyr i det fina vädret. :-)
    Ha en härlig dag!

    • Precis, den bästa tänkbara picknickmat, för både sommar och vinter. Och så otroligt enkla att göra dessutom ;) Ha det bra, du med :)

  4. Välkommen hem Birgitta!! :D
    Pizzabullarna ska jag absolut prova, de låter suveränt goda!! Som vanligt byter jag väl ut Kalkonen mot nån Quornprodukt eller möjligtvis sojaprodukt (jag försöker undvika soja i möjligaste mån…)!
    Kommer att sakna dina fina Alanya-bilder!!

    • Tack, Anneli. Kan tänka mig att de skulle bli goda med en rökt ost i istället för kalkonen. Det blev så gott just med röksmaken :) Då får du njuta i april igen, då finns mycket vackert att fotografera därnere.

      • OK!! Till april ska jag väl klara mig…!! :P
        Rökt ost… Bra idé!! Jag älskar rökt ost!!! :D
        Men vad tror du: ska man ha både rökt ost OCH halloumi, eller…!!

      • Tycker du ska ta båda ostarna, halloumin ger sin speciella smak och struktur och den rökta sätter sin prägel. Du kan ju ta hälften rökt ost och hälften quorn istället för kalkon, så blir det bra med proteinet också.

  5. Åh, vilket spännande recept, jag som alltid är på väg… Fina bilder också.

    • Hej Susanne och Välkommen till mitt kök. Tack! Då får du nåt riktigt gott och nyttigt att ha med i farten. Men ät och njut i lugn och ro, det är de värda ;)

      • Tack! Jag är stor fan av dina recept och jag äter i lugn och ro ;-), men eftersom jag ofta tränar på morgonen och behöver ha frukost när jag kommer till jobbet är det perfekt med en ”macka” som omväxling till omeletten eller ugnspannkakan…

      • Trevligt att höra, både att du tycker om recepten och äter lugnt. Många har tyvärr problem med det i vårt stressade samhälle… De kanske skulle testa LCHF, för det är verkligen en kostmodell som ger lugn i kropp och själ :)

  6. Finemang! Ska försöka komma ihåg att baka före flygresor, suveränt att ha med sig istället för den oftast eländiga maten på flyget. Eller på tåget …
    Välkommen hem!

    • Tack, Janicke. Ja, den maten vi fick när vi for till GC i fjol var ju inte mycket att hurra för… Kommer att ladda väskan bättre i maj :)

  7. Detta ska jag göra! Perfekt nu till vårens & sommarens utflykter & Halloumi är ju så gott!!
    = )

  8. De bullarna måste jag prova, tack!

  9. Tack för tipset Birgitta!! Tänker mig att jag grovriver Halloumin, men skär den rökta osten i lite grövre ”tändsticksbitar” eller tärnar….!! Ja, jag får se hur det blir…!! Jag gör väl som jag brukar; improviserar!! :P

  10. Oh tack! Verkar ju jätte gott och lätt. Passar ju bra att ta med på resan till GC i maj. Tänker också att det kan vara bra för ett barn att ta med som utflyktsmat. Vet du om man kan frysa dom?

    • Varsågod Åsa. Jag kommer nog också att ta med såna här :) Riktigt mättande och lätt att ta med för barn. Tror säkert de går bra att frysa, kanske de kan bli lite fuktiga när de tinat. Fräscha då på dem en stund i ugnen och låt svalna innan de ska bäras med ut :)

  11. Perfekt för mig som sitter i en postbil hela dagen! Det är alltid ett bryderi vad man ska ha med på de långa turerna. Har du fler tips på bra ”ta-med-mat”?

  12. [...] Lähde (runsaasti reseptejä ruotsiksi): http://birgittahoglundsmat.wordpress.com/2012/03/07/pizzabullar-lchf-som-fardkost/ [...]

  13. [...] Pizzabullar [...]


Kommentarer inaktiverade.

Följ

Få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör sällskap med 422 andra följare

%d bloggers like this: