Om Turkisk Medelhavskost i min matkrönika 100% Naturligt God Mat

Turkisk matkrönika i Jämtland

Nu är vi inne på sista veckan här i Alanya. Vädret har inte visat sig från sin bästa sida i vinter, det har varit riktigt kallt och rått senaste dagarna.

Häromdagen kom till och med lite snö, väldigt ovanligt här, har bara varit med om det en gång förut.

Vi har haft turen att få hyra en mycket bra lägenhet, så det har gått fint att vara inne mer än vanligt.

Internetuppkopplingen via Avea har tyvärr krånglat en hel del senaste tiden, så det här med att sitta vid datorn har det inte blivit så mycket av.

Även WordPress har betett sig konstigt, så bloggandet har inte varit lika roligt som vanligt.

Men inget ont som inte har nåt gott med sig, har ju fått mer tid för annat istället.

Favoritsysselsättningen har den senaste tiden varit bokläsning, något som jag inte tagit mig så mycket tid med sen jag började blogga för snart 3 år sen.

Böcker har ända sen jag var liten betytt väldigt mycket, så det känns fint att jag kunnat börja ägna mig mer åt dem igen.

En som kan glädja sig åt att få läsa min första kokbok LCHF för seniorer snart, är Gisela Askne, som vunnit ett signerat exemplar på en utlottning hos Kostrådgivarna. Grattis!

I dagarna har också min matkrönika hemma i Östersund, 100% Naturligt God Mat, kommit ut.

I det senaste numret handlar krönikan om den traditionella Medelhavskosten här i Turkiet, mat som ser rätt annorlunda ut jämfört med vad de flesta fått lära sig av Livsmedelsverket.

Flera recept på Turkisk mat på mitt sätt finns med i artikeln, bland annat min favorit Saç Kavurma.

About these ads

The URI to TrackBack this entry is: http://birgittahoglundsmat.wordpress.com/2012/03/01/om-turkisk-medelhavskost-i-min-matkronika-100-naturligt-god-mat/trackback/

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

3 kommentarerLämna en kommentar

  1. Birgitta jag glömde fråga dig hur länge man kan förvara ketchupen i kylskåpet?

    Gilla

  2. Birgitta, detta har inte med det här inlägget att göra, men jag vill ändå skriva detta. Har precis gjort din ketchup med vuxen smak. Tja, vad säger man. Helt UNDEBAR!. Stark och god lite åt chilisås hållet. Denna ska jag ha i Flygande Jacob nästa gång jag lagar den rätten. I morgon blir det LCHF pyttipanna och då ska den testas.

    Gilla

    • Hej Solblomma. Vad roligt att du tyckte om ketchupen, det gjorde jag med. Låter som din Jakob kommer att bli riktigt god :) Som svar på din nästa fråga, så håller den sig minst några veckor i kylen. Gör du större sats, så går den ju bra att frysa in också.

      Gilla


Kommentarer och delningar mottages tacksamt! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Följ

Få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör sällskap med 1 592 andra följare