Laxfjäril med Paprikagräddsås på Alla Hjärtans Dag

Trevlig Alla Hjärtans Dag

Idag bjuder jag på en lättgjord, men festlig laxanrättning för att fira Alla Hjärtans Dag.

Hjärtlig ska man ju helst vara året runt, men just en sån här dag passar det extra bra att bjuda sin själs älskade på något riktigt gott.

Här i Turkiet har seden att fira Valentindagen också slagit igenom, det säljs rosor och chokladaskar i stora mängder.

Rosor är införskaffade, men chokladaskarna står jag mer än gärna över.

Mörk choklad har blivit mer populär också här  i Turkiet på senare år, i takt med att många börjar få upp ögonen för det skadliga i att äta allt för mycket sötsaker.

Det trevligaste sättet att avnjuta mörk choklad är att göra en kopp Varm Choklad av den, gärna med ett tjock lager vispad grädde över.

Kanske något att avsluta dagen med, uppkrupen i soffan med en filt, tända ljus och en älskad medmänniska.

Paprikagräddsås med Dill

1 röd Paprika

1 Tomat

2 msk Smör

2 dl Grädde

1 dl finhackad Dill

2 msk Hemgjord Ketchup

1 msk pressad Citron

Havssalt och nymald Vitpeppar

Skär paprika och tomat i små tärningar. Fräs några minuter i smöret utan att få färg.

Krydda med salt, peppar, ketchup och citron.

Häll på grädden och koka upp. Låt puttra på svag värme i 10 minuter. Rör till sist ner den hackade dillen.

Servera till stekta Laxfjärilar och Broccoli. Här kan Du läsa hur laxen lagas till.

Istället för en Ros får Du här en bild på en av årets första Tulpaner, minst lika vacker den.

About these ads

The URI to TrackBack this entry is: http://birgittahoglundsmat.wordpress.com/2012/02/14/laxfjaril-med-paprikagraddsas-pa-alla-hjartans-dag/trackback/

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

6 kommentarerLämna en kommentar

  1. Såsen lät god! Brukar se på ingredienserna om jag gillar ller inte, haha. Vacker tulpan. Som något pessimistiskt lagd emellanåt så brukar jag inte längta efter våren föränn i april…vill inte bli besviken; vi bor ju faktiskt i Sverige… :)

    Gilla

    • Tack, Monkan. Precis så ”läser” jag också recept, kan nästan känna smaken bara av att se ingredienserna.
      Den Svenska våren är underbar, men lite för sen och kort enligt mitt tycke, åtminstone i Jämtland. Men vårvintern är härlig med snö och sol i en härlig förening :)

      Gilla

  2. Paprikasåsen lät superb!! Den får jag ta och prova nån dag!! :D
    Idag var förresten 3 dagen på raken med temperaturer över noll!! :D Våren är nog verkligen på väg så sakteliga även till Sverige!! :D

    Gilla

    • Tack, Anneli. Fick ett sms från min systersons fästmö, de är vegetarianer och skulle testa såsen till Tofu. Kanske nåt för dig med :) Skönt att höra att våren närmar sig därhemma, den får gärna ha anlänt när jag kommer hem i början på mars ;)

      Gilla

  3. Så vackert!

    Gilla


Kommentarer och delningar mottages tacksamt! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Följ

Få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör sällskap med 1 596 andra följare