Recension av LCHF för seniorer i Dalarnas Tidningar

Kokboksrecension

Nu blir det lite bokreklam igen, är ju så himla stolt över den här kokboken.

Jag fick ett exemplar av Pralin, helgbilagan i Dalarnas Tidningar, hem i brevlådan strax före Jul.

Det var en fin julklapp, för det var en riktigt bra recension av min bok. Den fick hela 4 P av 5 möjliga.

Recensenten håller däremot inte riktigt med mig och min medförfattare, Dr Annika Dahlqvist, att maten skulle vara nyttig.

Men vi har båda två blivit friska från vår Fibromyalgi, tappat en hel del vikt, blivit piggare och starkare och mår väldigt bra för övrigt.

Så det är nog bara en tidsfråga innan LCHF kommer att rekommenderas av fler och fler Läkare och Dietister.

Vill Du ha tips på hur en 3-rättersmiddag på LCHF-vis kan se ut, så titta in på Kostrådgivarna.se.

Där bjuder jag idag på recept som är enkla att förbereda till Nyårsfesten.

Pralin finns även på nätet, men recensionen gick bara att läsa i papperstidningen. Så här skriver Catharina Grufman i Pralin;

”En kort, lättsmält sammanfattning om vad LCHF står för, varför tillsatser ska minimeras och vad du helst ska undvika att äta.

Sen är du inne i en härlig orgie av bekanta, lättlagade rätter som du känner igen och som du har smakat förut, i alla fall om du är senior (som boktiteln anger).

Men också om du är uppvuxen på 70- eller 80-talet och hade en farmor eller mormor som bjöd på middag ibland.

Ingredienserna skiljer sig dock från recepten från förr, här undviks kolhydraterna.

Husmanskost pratar författarna-som är läkare och kocka-om, och det stämmer.

Men fotografen i den här boken får spenatsoppa med sidfläsk, böcklinglåda och fläskschnitzel att se riktigt exotiskt ut. Varje rätt har sitt eget uppslag och receptbeskrivningen kan inte missförstås.

Boken vänder sig till seniorer som redan har lagat rätterna hundra gånger, men som nu enligt författarna ska bli nyttigare.

Det tror jag inte riktigt på, däremot är det här den perfekta julklappen till 80-talisten som tröttnat på nudlar, frysta pannkakor och köpepizza.”

 

About these ads

The URI to TrackBack this entry is: http://birgittahoglundsmat.wordpress.com/2011/12/28/recension-av-lchf-for-seniorer-i-dalarnas-tidningar/trackback/

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

15 kommentarerLämna en kommentar

  1. Hej! Jag är senior och jag tycker din bok är bra, även om jag lagat husmanskost i många år så är det bra att få lite hjälp att ändra i recepten så man kan äta de gamla kära rätterna fast lite nyttigare.
    Du jag bakade dina Ostbröd där har du i beskrivningen nämnt fiberhusk men inte bland ingredienserna så jag hade i lite som jag trodde de blev goda men du kan kanske tala om hur mycket det ska vara. Receptet på din kardemummakaka är jättegod.
    Gunbritt

    Gilla

    • Hej Gunbritt och Välkommen hit. Vad roligt att du tycker om mina recept i boken :)
      Blev uppmärksammad på att jag missat att skriva in de 2 msk Fiberhusk som det ska vara i receptet häromdagen av en Facebookvän. Tyvärr hade jag missat det när jag läste igenom recepten innan publiceringen. Har påtalat det för min redaktör på Optimal, så inför nästa tryckning blir det ändrat. Skrev om det igår i mitt Nyårsinlägg också. http://birgittahoglundsmat.wordpress.com/2011/12/31/hjortronbakelse-lchf/

      Gilla

  2. Grattis!! Kul att du får så bra reklam!! :D

    Gilla

  3. A HREF=”http://josefboberg.wordpress.com/2008/04/13/mg-brist-stress/#comment-907″>LCHF-kost är rena hälsokosten :!:

    Gilla

    • Visst är den, Josef. Känner mig numera väldigt hälsosam, om jag jämför med hur jag var innan LCHF :)

      Gilla

  4. Massa grattis och god fortsättning!

    Önskar fröken Dill

    Gilla

  5. [...] för seniorer i Dalarnas Tidningar. Den fanns inte länkad på nätet, men Birgitta Höglund har skrivit in den i sin blogg. Dela det här: Filed Under: [...]

    Gilla

  6. Vad kul att få en så fin recension. Min mamma blev så glad över att få din bok i julklapp.

    Gilla

    • Hej Helena och Välkommen hit. Vad roligt att få höra att jag fått komma hem till din mamma köksvägen :)

      Gilla

  7. Eller är det seniorernas vilja till förändring som recensenten inte tror på?
    ”Boken vänder sig till seniorer som redan har lagat rätterna hundra gånger, men som nu enligt författarna ska bli nyttigare. Det tror jag inte riktigt på…”
    En smula tvetydigt det där! ;-)

    Hursomhelst, grattis till en bra recension och till en jättefin bok. Nästan så att jag ville behålla den själv istället för att ge bort den i julklapp!

    Gilla

    • Så kan man ju tolka det också, Matgiken. Tror nog att de flesta seniorer och andra som får boken i sin hand, kommer att förstå att det är riktigt nyttig mat.
      Det är ju bara helt naturliga råvaror, sånt har väl aldrig varit ohälsosamt under våra förfäders utveckling. Annars hade vi ju inte suttit här och varit så utvecklade idag ;)

      Gilla

      • Jag tror och hoppas som du, Birgitta! Men visst är det märkligt att det normala har blivit konstigt? Och så säger vi att utvecklingen går framåt. Pytt! ;)

        Gilla

      • Ur led är tiden… Men vi ska nog tillsammans kunna ändra på det här ;)

        Gilla


Kommentarer och delningar mottages tacksamt! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Följ

Få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör sällskap med 1 723 andra följare