Kocktävling i Alanya och Matbloggspriset 2011

Matlagningstävlingar

Häromveckan besökte jag den årligt återkommande Kocktävlingen i Alanya, Altιn Kepςe, Gyllene Sleven.

Tävlingar i att laga mat har aldrig varit något för mig, är definitivt ingen tävlingsmänniska.

Men det är riktigt spännande att få se andra som lagar mat och se de vackra rätterna växa fram, under tidspress.

Två tallrikar gjordes i ordning av varje rätt, en för juryn att provsmaka och en för oss i publiken att beskåda och fotografera.

Matlagningen skiljer sig en hel del mot vad jag är van att se på Svenska kocktävlingar.

Det används mycket av regionens grönsaker, vilket förstås är väldigt roligt för en grönsaksälskare som jag.

Den Turkiska traditionella maten lyfts fram mycket, det är fint att se att den är så populär på restauranger även i turistområdena.

En avdelning var speciellt för skulpturer av frukt och grönsaker, där vackra  konstverk skars ut av olika sorters pumpor och meloner.

Jag bjuder idag på en del bilder från tävlingen i Alanya’s Hamn. Lägger också till en länk, där Du kan få hjälpa mig med Din röst.

Den enda tävling jag brukar delta i, är nämligen den om äran i  Matbloggspriset.

Det är ju tack vare Dig, kära läsare, som min matblogg blivit en av de största i Sverige och kan ha en chans i en tävling som denna.

Omröstningen pågår fram till den 6 november.

The URI to TrackBack this entry is: https://birgittahoglundsmat.wordpress.com/2011/10/30/kocktavling-i-alanya-och-matbloggspriset-2011/trackback/

RSS feed for comments on this post.

4 kommentarerLämna en kommentar

  1. Hur gör de???? Otroligt! Skulle aldrig bita i …. 😉

    • Visst är de duktiga. Mer konst än mat, som på de flesta kocktävlingar, men vackert är det 🙂

  2. Åh vad fint upplagd mat!! Jag skulle nästan inte kunna smaka av det för att inte förstöra den vackra uppläggningen!! 😛

    Melon- och pumpaskulpturerna är ju inget mindre än konstverk!! Helt otroligt vad fint de gör och vad duktiga de är!!!

    Tack för att du bjöd oss på detta ögongodis!! 😀

    • Varsågod, det var riktigt skoj att få fotografera allt det fina och förmedla det. Visst är de riktiga konstnärer, de som utsmyckar bufféerna. Inga vanliga pumpagubbar där inte 😉


Lämna ett svar till Birgitta Höglund's Mat Avbryt svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.