Provbak av mina Frökex på Huså Bröd

Kexbak i storformat

Nu blir det något väldigt ovanligt på den här bloggen, nämligen lite reklam för bröd.

Tisdagen tillbringade jag i Huså, tillsammans med syskonen Ylva och Markus Forsberg och deras personal på Huså Bröd.

Deras Dippknäcke på råg var en favorit i mitt kök, innan jag blev både glutenintolerant och LCHF-are.

Många som äter lågkolhydratmat tar en tunn skiva Finn Crisp med mycket pålägg, eftersom de innehåller få kolhydrater.

Huså’s bröd som är bakat på gammaldags vis på ekologiskt råg eller korn, är ett bättre alternativ till de fabriksbakade sorterna.

Tog kontakt med dem tidigare i somras för att höra om de möjligen var intresserade av att ta in ett LCHF-kex i sitt sortiment.

Tyckte det var dags att de började baka ett kex med bara frön, så även vi som av olika anledningar undviker spannmål kan få njuta av ett gott underlag till pålägget.

Det är ju inte alltid man har lust eller tid att baka ett nyttigt bröd själv.

Det första besöket för några veckor sen gick riktigt fint. Mina nykomponerade varianter av ett Fröknäcke jag bakade i början på sommaren, föll i god jord.

Det var riktigt spännande att se hur kexet skulle fungera i stordrift. Det gick mycket bra.

Vilken skillnad att få provbaka i stora varmluftsugnar, istället för i min trötta ugn som är 20 år gammal.

Nu är det bara att hoppas att det lilla bageriet, som bara använder hantverksmässiga metoder i sin bakning, kan få mina kex att fungera även ekonomiskt i verksamheten.

Vi hade intressanta samtal vid båda mötena om LCHF och vilken stor genomslagskraft den nya kostmodellen har i Sverige och Norge just nu.

Så nu hoppas jag att Du håller tummarna för att det blir av, så vi kan få se ett LCHF-kex i butikerna framöver.

Edit:

Huså Bröd bestämde sig för att börja baka mina frökex. De lanserades på hösten 2013, här hittar du dem på bageriets hemsida med en lista på inköpsställen.

The URI to TrackBack this entry is: https://birgittahoglundsmat.wordpress.com/2011/09/21/provbak-av-mina-frokex-pa-husa-brod/trackback/

RSS feed for comments on this post.

26 kommentarerLämna en kommentar

  1. […] Här kan du läsa mer om hur vårt samarbete startade för 3 år sen, kring det LCHF-frökex som de nu bakar efter mitt recept. […]

  2. […] lamm köpte jag uppe i Huså i höstas, byn ligger på baksidan av […]

  3. Tack, Carina, både för tummar och beröm 🙂

  4. Hej!
    Jag har också bakat med mycket GOTT resultat. Men det skulle vara bra att även kunna köpa dessa… Jag håller tummarna för att de tar upp brödet i sortimentet 🙂

  5. Hej hittade hit in igen, skall skriva till dom om att vi vill ha kex, så jag ej behöver baka.
    Hoppas det är ok för dig att jag lag till dig bland mina mat bloggar jag läser.
    Ha en fin kväll/Gela

    • Hej Gela, Välkommen tillbaks. Roligt om du hör av dig till Huså Bröd, ni är nog många därute som skulle vilja köpa ett bra LCHF-kex, tror jag 🙂 Blir bara glad att du länkar till mig, så fler får möjlighet att titta in och lära sig lite mer om Naturligt God Mat. Tack 🙂
      PS. Vilket vackert hus du har, såg jag på din fina blogg 😉

  6. Spännande! Du är driftig nu! 🙂

    • Tack, Matgiken. Ja, jag har ju fått börja fundera ut vad som fungerar i min situation. Är rätt less på att vara bara sjukpensionär efter 11 år, det här är sånt som fungerar på min nivå 🙂

  7. Hej! Har precis provbakat dina fröbröd och mums va de var goda 😀
    Tyvärr så torkade de inte riktigt för mig, vad kan jag ha gjort för fel?
    Tänk vilken lycka att kunna få köpa dina frökex i butiken. Håller både tummar och tår för att allt går i ”lås”

    • Tack, Cissi. Det kan bero lite på ugnen. Men torkar de dåligt, så sätt bara in dem en timme på 50 grader igen, när du delat dem. Lycka till 🙂

      • Gjorde ungefär sådär…..och det funkade fint. Nån liten del var lite halvseg fortfarande men det gjorde ju inget för de var ju supergoda. Har redan gjort en plåt till 😀
        Sönerna blev också jätteglada för att jag bakat något, utan både ägg och gluten, som de kunde äta. Helt perfekt! Tack!!!!

      • Varsågod. 😉 Du får känna dig fram lite hur din ugn fungerar på brödet, annars är det som sagt bara att torka det lite längre. Du kan också lägga bitarna på galler innan torkningen, så torkar de bättre under.
        Känns fint att jag kan bidra med recept som dina pojkar kan äta, Cissi 🙂

  8. Åh vad bra det vore att se något sådant i butik. 😀
    Skulle köpa direkt! Alltid bra att ha hemma, och som du säger: det är inte alltid man orkar/hinner baka själv.

    • Hej Annika och Välkommen till mitt kök. Vad roligt att höra att du är en presumtiv kund 🙂 Glöm inte att skriva och berätta det för Huså Bröd 😉

  9. Åh!! Hoppas, hoppas, hoppas!! Jag håller tummarna så de nästan blånar!! 😛

    • Tack, Anneli. Håll tårna också, då tar det ännu bättre och fingrarna får lite vila 😉

      • Bra råd!! Jag får alternera så jag inte får kramp i vare sig fingrar eller tår!! 😛 😀

      • Står gärna till tjänst med alla möjliga råd 😉

  10. Hoppas det går att lösa rent ekonomiskt/praktiskt. Går det produktionsmässigt/tekniskt så är ju mycket redan vunnet! Fortsätter hålla tummarna.

    • Tack, Yvonne. Det blir ju en väldigt exklusiv produkt, med tanke på innehållet, så det är frågan om kundernas intresse att betala för en bra vara. Nu har bageriet fullt upp innan jul, så vi får se framåt vintern hur det blir 🙂

  11. Ja, vad kul! Hoppas hoppas!

  12. Så spännande, lycka till!

    • Tack, Janicke. Så skoj att hitta på lite nya projekt, nu när jag har orken till det 🙂

  13. BRA!! 😀


Skriv gärna en kommentar så jag får höra vad du tycker om min blogg!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.