Mors Dag med lunch på Kretsloppshuset

Ekologisk lunch till Mors Dag

I år blev det tidigt firande av Mors Dag, eftersom jag är borta på den stora dagen.

Riktigt lyckat blev det ändå, eftersom det var Finland’s dag att fira Mor. Där firas Mors Dag den andra söndagen i Maj, här i Sverige den sista söndagen.

Mamma kommer från Pargas i Åboland’s Skärgård, så dagen väckte många fina minnen från barndomen och hennes firande av sin Mor.

Vi åkte upp till Mörsil och Kretsloppshuset för en mycket god, ekologisk lunch.

Det ligger på vägen till Åre, så har Du vägarna dit så sväng in och ät en god bit mat eller ta en fika.

En fin butik, med mängder av ekologiska godsaker hör till, även en egen hönsgård.

Vi köpte med oss en påse nyvärpta Ägg, Paranötter, rostade Kokosflagor och Mörk Choklad den här gången.

Nu i början på maj, var det lite tidigt för grönskan i trädgården ute, men vi satt bland blommor och grönt ändå.

Restaurangen är inrymd i ett stort växthus, så det är en väldigt vacker plats att njuta på.

Här kan Du läsa mer om Kretsloppshuset. De har fått flera utmärkelser för sitt Ekologiska arbete och goda mat, bland annat från Slow Food-rörelsen.

Vi fick en LCHF-anpassad tallrik, med extra mycket rökt Lax, Pepparrotscrème och en liten bit Frittata med potatis, äggstanning och purjolök.

Mycket gott och fräscht, salladsbuffén med olika röror, smör och heminlagda grönsaker är också väldigt bra.

En liten dessert som passade oss fint fanns också. Ekologisk Yoghurt mixad med Hallon och Svarta Vinbär, serverad i små snapsglas.

En riktigt syrlig och god smoothie, som jag kommer att göra här hemma i sommar.

I morgon serverar de Mors Dags meny, så bor Du i närheten finns alltså chans att ta med Mor dit och bjuda på en god middag.

About these ads

8 kommentarer

  1. Åh va du och din mamma är lika!! Det syns direkt att ni är släkt!! :D
    Du får ha en underbar Mors Dag imorgon, på den ”riktiga” Mors Dag! :D

  2. det är så himla mysigt på kretsloppshuset.. var där med min mamma förra sommaren och åt en jättegod köttfärsbiff med tzatsiki. :) tack för en bra blogg!

    • Tack själv, Emelie. Ja, det är verkligen ett härligt ställe, värt en lång omväg ;)

  3. Det är så roligt Birgitta att du tar upp olika platser. Härligt namn med kretsloppshuset, låter eko.

    • Tack, Yasemin. Tycker själv det är riktigt skoj att dela med mig av mina favoritplatser. Det ekologiska är själva grunden i Kretsloppshuset, vilket stämmer bra in med min matfilosofi :)

  4. Åh, nu fick jag hemlängtan! Är uppvuxen i lilla Mörsil och jobbade faktiskt i köket på ”Kretsis” en gång i tiden. Vi ser alltid till att hinna med ett besök där på våra turer norröver, för precis som du skriver är maten god och miljön oslagbar!

    • Vad kul det måste varit att jobba där. Personalen verkar trivas gott, de är så trevliga också. Så det blir verkligen en helhetsupplevelse :)


Kommentarer inaktiverade.

Följ

Få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör sällskap med 418 andra följare

%d bloggers like this: