Mörk Chokladmousse med Whisky

Populär Dessert

Nu var det länge sen jag gjorde någon dessert utöver bär med grädde. Men i helgen blev det lite extra anledning att fira.

Dels lite nya skrivprojekt på planeringsstadiet, men också en hel del nya besökare.

Detta tack vare att jag blev länkad både från Annika Dahlqvist och Jimmy Moore’s Livin’-La-Vida-Lowcarb.

Kul att min blogg uppskattas av föregångarna på Lowcarbfronten, både här hemma och på andra sidan Atlanten.

Har nu också fått med mina recept på LowCarbKost, det innebär att många LCHF-intresserade får lättare att hitta hit.

Där finns ett urval av LCHF-bloggar samlade, så man lätt kan hitta till sina favoriter. Jag har lagt till den i min lista om Kost och Hälsa här bredvid.

För Dig som just hittat hit, här kan Du läsa lite om mina Tankar kring LCHF.

En Mörk Chokladmousse med kraftig smak är en av mina favoriter bland desserter, så jag har några olika recept inne på det.

Lätt att laga till är den också och innehåller inte så mycket kolhydrater som många andra efterrätter.

Du kan förstås välja en choklad med ännu högre kakaohalt, för ännu mindre kolhydrater,

Även mina läsare verkar vara väldigt förtjusta i chokladmousse. 2596 sökträffar sen bloggstarten, ger den en tredjeplats på listan på söktermer.

Bara bloggens namn och Pepparsås har haft fler träffar.

Mörk Chokladmousse med smak av Whisky

50 gr 70%-ig Änglamark Fairtrade Choklad

1 Ekologisk Äggula

1½ dl Grädde

1½ msk Whisky

Några korn Havssalt

Smält chokladen ett par minuter på medeleffekt i micro.  Eller i vattenbad, här kan Du läsa hur det går till. Blanda ner äggulan i den inte alltför varma chokladen.

Rör i whisky och några saltkorn och blanda väl. Saltet gör att chokladsmaken blir mer framträdande.

Vispa grädden, inte alltför hårt. Rör ner lite av grädden i chokladsmeten innan Du blandar ner resten. Då blir moussen slätare.

Min blev inte helt slät, men det blev bara extra gott med de whiskysmakande chokladknölarna i.

Fördela i små moccakoppar eller glas. Ställ i kylen att stelna en stund.

Jag garnerade min mousse med ett torkat Havtornsbär och lite krossad kakaoböna.

Du kan också använda lite frysta bär som garnering. Här kan Du läsa om en läcker Chokladmousse med Lingon hos Gammaldags mat.

About these ads

The URI to TrackBack this entry is: http://birgittahoglundsmat.wordpress.com/2011/03/13/mork-chokladmousse-med-whisky/trackback/

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

20 kommentarerLämna en kommentar

  1. Vilken underbar dessert. Påskens efterrätt är klar! Tänker servera i mockakoppar som jag ärvt efter min mor. Mockaskedarna blir kanske för små? Tack för alla goda recept Birgitta.

    Gilla

    • Tack själv, Eva :) Moccaskedar är ju alldeles perfekta att äta en dessert som den här med. Med små skedar blir njutningen långsammare, det är alltid bra att avnjuta god mat långsamt :)

      Gilla

  2. Whiskey blir ju en höjdare här i huset Birgitta, tack för tipset!! .. och länken ♥

    VärmlandsKram från en lite trött nattjobbare :)

    Gilla

    • Varsågod, tack själv för lingontipset. Åt en annan höjdare i gårkväll, getmese med grädde och lingon. Nästan ännu godare än chokladmousse… Kram från ett soligt Jämtland :)

      Gilla

      • Det lät som något som även jag skulle tycka om! Jag har ju för länge sen kopierat din fläskbit med norsk getost, det är bara så underbart gött te kaffet ;)

        Gilla

      • Getost i alla former är en läckerhet, både den bruna och den vita. Och så väldigt nyttig.
        Kul att du gillar min fläskvariant också. Just nu dricker jag morgonkaffe med en skiva lufttorkad skinka som skinkrulle, med en skiva smör och norsk getitost i. Det är också en riktig njutning ;)

        Gilla

  3. Jag säger kaffepulver (och gärna lite Whiskey!)

    Gilla

  4. Sitter (som inte helt ovanligt) och nästan dreglar när jag läser din blogg!! ;-)
    Choklad är bland det bästa jag vet och chokladmousse är såå himla gott!!
    Men jag dricker inte alkohol, inte ens i så små mängder som i t ex detta recept… Har du fler förslag till smaksättning som blir lika gott??

    Gilla

  5. oh yummie!

    Gilla

  6. Nu är ju jag ingen whiskeyälskare men den skulle nog min sambo älskar!

    Gilla

    • Det går bra med annan sprit också ;) Rom, Cognac, Punsch, Hjortronlikör, Cointreau, Päroncognac eller nån annan favoritsort. Den är förstås god utan sprit också…

      Gilla

  7. Herre gud! :)

    …va gott det ser ut.

    Glad söndag önskas dig Birgitta.

    Gilla

    • Tack, Sökaren. Just varit ute på en promenad i skogen, det är vår i luften. Ha en fin dag, du med :)

      Gilla

  8. Å så gott det ser ut! Efterrätter är min svaghet och jag unnar mig inga alls just nu, men det är bra att ha idéer på lager för festligare tillfällen. Och så vacker chokladmoussen är, inte minst serverad i antik kopp! Porslinet kan verkligen vara en stämnings- och upplevelseförhöjare… :-)

    Gilla

    • Hej Artemisia och Välkommen hit. Visst blir det extra läckert att servera desserter i något litet och fint. Då äter man ju automatiskt lite mindre också ;)

      Gilla


Kommentarer och delningar mottages tacksamt! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Följ

Få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör sällskap med 1 723 andra följare