Sesampanerad Kalkonschnitzel med Blomkålspuré och Aromsmör

Kalkonschnitzel

En frasig Schnitzel kan vara något att längta till ibland. Men med mjöl och ströbröd är det inget bra alternativ för en som äter Lågkolhydratmat. Ännu värre för en glutenintolerant.

Men med en dubbelpanering av fiberhusk, ägg och sesamfrön löser man de båda problemen och får en fantastiskt frasig och god panering.

Jag har testat det här på Chicken Nuggets och Panerad Torsk med Saffransstuvad Fänkål förut med gott resultat. Kalkonschnitzeln blev också mycket saftig och god.

Potatismos till är ju inte heller det bästa alternativet längre, det fick bli en välsmakande blomkålspuré med fårost istället.

Jag passerade blomkålen med sked genom ett durkslag, ett väldigt enkelt sätt att få till en bra puré.

Ett bra tips även för småbarnsföräldrar, som vill göra sin barnmat själv. Välkokta grönsaker går väldigt snabbt och lätt att pressa och blanda med en klick smör.

Frys in i istärningslådor och ta fram små portioner eftersom. Nyttigare, bättre och billigare än att köpa industrins barnmat på burk.

Kalkonschnitzel

250 gr Kalkonbröst

1 Ekologiskt Ägg

1 dl Sesamfrö

Fiberhusk

Havssalt och nymald Vitpeppar

Smör till stekning

Aromsmör

100 gr Smör

3 Cocktailtomater

2 msk finhackad Purjolök

½ tsk Timjan

1 krm Balsamvinäger

Chiliflingor

Havssalt

Blomkålspuré

250 gr Blomkål

50 gr Fårost

2 msk Smör

Dela kalkonbröstet i två skivor. Lägg in i en plastpåse och banka till en tunn schnitzel med en kastrull. Plasten gör att det går mycket lättare än om man bankar direkt på köttet.

Krydda köttet med salt och peppar och strö över fiberhusk i ett tunt lager på båda sidor. Häll fiberhusken i ett saltkar så går det lätt.

Vispa upp ett ägg i en djup tallrik. Doppa schnitzeln i ägget, låt rinna av. Lägg den till sist i en djup tallrik med sesamfrön, se till så det fastnar frön runtom.

Lägg på en tallrik och låt paneringen torka fast en stund.

Under tiden rör Du ihop det rumsvarma smöret med finhackad tomat och purjo. Smaksätt med kryddor och vinäger.

Koka blomkålen mjuk i saltat vatten och passera genom ett durkslag eller använd purépress. Lägg tillbaka i kastrullen med smulad fårost och smör.

Värm purén försiktigt tills smör och ost smält. Krydda med lite salt om det behövs.

Bryn rejält med smör och stek schnitzeln försiktigt på medelvärme, cirka 2 minuter på var sida. Passa så inte fröna bränns. Stäng av plattan och låt eftersteka några minuter.

Servera schnitzeln med smöret i en paprikaring på tillsammans med en Grönsallad.

Resterande smör fyllde jag i en smal paprika och förvarade i kylen, bara att ta fram och skära en bit eftersom.

About these ads

The URI to TrackBack this entry is: http://birgittahoglundsmat.wordpress.com/2011/01/21/sesampanerad-kalkonschnitzel-med-blomkalspure-och-aromsmor/trackback/

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

17 kommentarerLämna en kommentar

  1. [...] torsk med bönor och kantareller samt kall sås. Recept finns nedan. Panering & Kall sås. Måste dock säga att panering med sesamfrön inte var min favorit. Jag ska köpa [...]

    Gilla

  2. [...] jag haft ända sen barndomsdagar är Korv i ugn. Då med potatismos, nu i LCHF-tider får det bli Blomkålspuré till [...]

    Gilla

  3. :D :P :-)

    Gilla

  4. Och just det här var du tvungen att dela med dig av när jag hoppade in här efter en tids frånvaro?
    Tack för kaffet och godnatt jord!
    *dör hungrig*
    nej
    *tar nattmacka*
    *kommer igen*

    Det lät så bedrövligt gott att jag önskar jag vore där hos dig!

    Kram och ha det så underbart :)

    Gilla

    • Var ju tvungen att ta till det tunga artilleriet, så jag säkert lyckas locka dig att titta in igen ;)
      Ska bjuda på en Schnitzel när du tar vägarna förbi, jag lovar.
      Kram från ett regnigt Alanya.

      Gilla

      • Ska kolla när bussen går! :)
        Det där med aromsmöret i paprikan var en lysande idé! Snyggt!
        Här snöar det igen, jippie :D

        Gilla

      • Lovar att du får lite extra smör när du är framme :)
        Här har det varit uppehåll i regnandet några timmar, blev en långpromenad upp på berget. Får ju inte soffa till mig ;)

        Gilla

  5. Vad gott det såg ut, måste testas. Jag kör lchf och är inne på min 20:e dag. Och vad mycket gott man får äta. Nu ska jag kika runt här hos dig och få massa inspiration :)

    Gilla

    • Hej Marie-Louise och Välkommen hit. Hoppas du hittar en hel del gott att testa. LCHF är en verkligt Njutbar ”metod” att gå ner i vikt, bli friskare, starkare och piggare av.
      Finns inte en chans att jag skulle gå tillbaks till ”vanlig” mat igen.
      Har fått ihop 630 inlägg, så du har lite att välja mellan ;)

      Gilla

  6. Oj oj oj va gott det ser ut!! Ska prova paneringen nån gång när jag har nåt som går att panera!! Tofu kanske…!
    Kryddsmöret intryckt i en paprika var ju super smart och supersnyggt!! :D Du har så bra idéer du, Birgitta!! :D

    Gilla

    • Tack, Anneli. Ja, då och då poppar det upp lite bra idéer ;) Du kan ju skära skivor av quornfilé längs med, så får du lite större skivor som går bra att panera så här. Fast tofu blir nog också bra. Eller halloumi, ännu godare :)

      Gilla

      • *Dregel* Var FÅR du alla bra idéer från???
        *Bugar ända ner till golvet* :D

        Siolia: Kul att en till vegetarian har hittat hit!! Jag lovar att du kommer hitta massor av smaskens här!! :D
        Jag har upphöjt Birgitta till min Köksgud – och DET gör jag inte med vem som helst!!!

        Gilla

      • De bara poppar upp i huvudet ;) Är man matnörd av födsel och ohejdad vana, kanske det blir så…
        Kul att jag fått beundrare bland er vegetarianer, vilken utmärkelse att bli t.o.m Köksgud. Tack, snälla Anneli :)

        Gilla

  7. Vad kul att jag fick möjlighet att hitta din blogg. Jag är vegetarian men tror ändå jag kan hitta en massa gott här!

    Trevlig kväll :D

    Gilla

    • Hej Siolia och Välkommen till mitt kök. Kul att du hittade hit via min kommentar ;) Jag är mycket förtjust i allt grönt, så du hittar säkert lite smått och gott vegetariskt. De flesta recept går att ”bygga om” till vegetariska också med t.ex quorn eller tofu, precis som Anneli här nedanför brukar göra :)

      Gilla

  8. Vad läckert med kryddsmöret i paprikan och schnitzeln ser jättegod ut också :-)

    Gilla

    • Tack, Veronica. Tyckte själv det blev en fin inramning till smöret. Mycket gott blev det också :)

      Gilla


Kommentarer och delningar mottages tacksamt! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Följ

Få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör sällskap med 1 719 andra följare