Broccoligratäng med Salami

Snabba gratänger

Idag får Du recept på snabbmat igen. Den senaste tiden har det varit många besök till sjukhuset, både med Mamma och för egen del.

Matinspirationen är inte så hög de dagarna, så då blir det lite som ett avsnitt av Här är ditt kylskåp, när jag kommer hem.

Plockar ihop lite av det som finns för tillfället i kylen och gör en snabb gratäng av det.

Ugnen är en pålitlig vän dessa dagar, de flesta ingredienser blir så goda att gratinera med en krämig sås. Med eller utan riven ost över.

Broccolin är riktigt bra just nu, det här är en väldigt närproducerad från Nisse’s Broccoli i Ope. Den har växt upp bara nån kilometer från mitt hus.

Salamin kommer också härifrån Östersund, från Grilstad. Deras kallrökta korvar är av mycket bra kvalitet. Hög kött och fetthalt och minimalt med kolhydrater.

På min andra blogg hittar Du idag en annan ugnsrätt, Lax med Kantareller och Gräslökssås.

Broccoligratäng

Några små Broccolibuketter

10 skivor Salami

2 msk Smör

1 dl Crème Fraiche

½ dl Kavli Ekologisk Majonnäs

1 tsk Fransk Senap

Havssalt och nymald Vitpeppar

Riven Ost

Några Cocktailtomater

Skär broccolin i mindre bitar och fräs en stund i smöret.  Strimla salamin och bryn med en stund.

Tillsätt crème fraiche, majonnäs, senap och kryddor. Låt puttra ett par minuter.

Häll över i en gratängform. Lägg på delade tomater och täck med riven ost.

Gratinera på 225° i tio minuter. Servera med Ekbladssallad, Paprika, Gurka, Purjo, Balsamvinäger och Olivolja.

About these ads

The URI to TrackBack this entry is: http://birgittahoglundsmat.wordpress.com/2010/09/23/broccoligratang-med-salami/trackback/

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

20 kommentarerLämna en kommentar

  1. Jag gjorde det här till middag härom dagen, och det var verkligen supergott! Min sambo var helt lyrisk och sa att det var något av det godaste han hade ätit :)

    Gilla

    • Tack, vad snälla ni är. En så enkel vardagsrätt kan alltså bli en favorit. Härligt att höra :)

      Gilla

  2. Oj hjälp vad gott det såg ut. Måste testa den någon dag:-)

    Gilla

  3. Mmmmm, det där blev jag allt sugen på. Det är så bra med foton till recepten, det gör så mycket!
    Alltid bra med nya recept så kan man ju variera nästan samma ingredienser på längden och på tvären utan att familjen märker det:)
    Ha att bra!

    Gilla

    • Hej Martina. Det tycker jag med, att det är bilden som är viktigast i ett recept. Då ser man ju om det är något som tilltalar direkt.
      Jag åt den här gratängen på lite olika sätt flera gånger, lika gott varje gång ;) Och framförallt, lättlagat.

      Gilla

  4. Mmmm..!! Gratänger är så himla gott tycker jag!! Och så här års när hösten och kylan smyger sig på så är ugnsmat perfekt!! Det värmer gott både i magen och i köket!! :D

    Gilla

    • Ännu ett plus till gratängerna alltså ;)

      Gilla

  5. Har man ost og brokkoli i hus er det mye god mat man kan lage. Dette så veldig godt ut. Salami er det mye smak i nam nam :-)

    Gilla

    • Så är det, det passar till mycket. Grilstad är ju ett företag med säte i Norge, så den här salamin är tillverkad på Norskt vis. Mycket gott :) Jag gillar er fårepölse också.

      Gilla

      • Min datter hadde Grilstad fårepølse på skolematen i dag :-)

        Gilla

        • Det kallar jag en bra matpakke ;)

          Gilla

  6. Japp, en middag + en matlåda för nästa vecka är spikad! Låter jättegott. Önskar dig och din mamma hälsa och allt gott.

    Gilla

    • Tack, Erika och Välkommen till mitt kök. Såg att du tyckte om min grönsakspaté också, kul med länkar som droppar in :)
      Ha det bra.

      Gilla

  7. Hej och God morgon! :)
    Hälsa så gott till din mamma med ”krya på dig” från mig.

    Lådor är så gott, broccoli och salami är favoriter även hos mig ♥

    Kram!

    Gilla

    • God morgon Ellinor. Tack, det ska jag göra :)
      Kul att du också hittat den kombinationen, salami är faktiskt godare än skinka, tycker jag.

      Gilla

  8. Hoppas allt blir bra med din mamma och med dig.
    Broccoligratäng är riktigt smaskens.

    Var rädd om dig.
    Elin U

    Gilla

    • Tack, Elin. Vi är av rätt segt virke, båda två :) Ta hand om dig, du med.

      Gilla

  9. Du kanske skulle börja jobba på McDonald’s och lära dem vad snabbmat egentligen är? Det ser ju grymt gott ut.

    Gilla

    • Tack. Vilken bra idé ;) Kan bli konsult åt dem.

      Gilla


Kommentarer och delningar mottages tacksamt! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Följ

Få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör sällskap med 1 596 andra följare