Keso à la Malta med rårörda Skogshallon

Malta utan Ris

Nu börjar årets arbete med balkongodlingen. Ett arbete som jag ibland kan förlora mig i rent tidsmässigt. Mellan varven sitter jag bara i min solstol och njuter av allt det gröna som är på gång.

Det är så roligt så jag glömmer det här med maten. Kände helt plötsligt att nu var jag både hungrig och matt. Snabb tvätt av jordiga fingrar och så fick det bli en lika snabb lösning på mellanmål.

Keso är alltid bra att ha i kylen, likaså Crème Fraiche. Olika sorters nötter tar nu plats i skafferiet, istället för som tidigare pasta, ris, mjöl och liknande.

Så det gick riktigt fort att göra en kesoröra, som smakade misstänkt likt Ris à la Malta. För att inte tala om hur mycket godare än en Risifrutti.

Tack till alla Er som var in och röstade igår på mitt bidrag i Tapastävlingen. Det gjorde att jag klättrade en bra bit uppåt. Nu på morgonen låg jag på plats 8.

Tävlingen håller på till 21 maj, så det är några dagar kvar av omröstningen. 6 finalister får tävla om ära, berömmelse och pris värt 5000 kronor.

Här kommer en länk igen, gå gärna in och rösta idag med på mina Dragonmarinerade Kastanjechampignoner. Vill Du se vad man kan äta för gott till svamparna, gå då in på Birgittas Mat.

Keso à la Malta

1 dl Keso

½ dl Crème Fraiche

6 st Paranötter

Ekologiskt Vaniljpulver

Rårörda Skogshallon

2 dl tinade Skogshallon

1 tsk Timjanhonung

Hacka nötterna grovt. Blanda med crème fraiche och keso, smaksätt med vanilj. Den här satsen räckte till två portioner, den blir mäktig.

Blanda hallon och honung. Vill Du ha mindre kolhydrater, ta björksocker eller ät hallonen naturella. Men frys då in det som blir över.

Lägg en matsked hallon i botten på en skål. Fördela kesoröran över. Garnera med lite sylt, några hela nötter och Citronmeliss.

Vårbruk i Östersund

About these ads

The URI to TrackBack this entry is: http://birgittahoglundsmat.wordpress.com/2010/05/19/keso-a-la-malta-med-rarorda-skogshallon/trackback/

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

12 kommentarerLämna en kommentar

  1. Nu är det ju nagelbitarläge! Röst-möjligheterna är slut och bara tumhållning återstår! Men den pågår för fullt. Snart hålls de i.o.f.s om ratten på E20 men i andanom hejar jag på som bara den! LYCKA TILL Birgitta!

    Gilla

    • Stort Tack, Mollalena. Trodde det skulle gå att se resultatet idag, men icke. Får gå i ovisshet ett tag till. Kör försiktigt och trevlig Pingst :)

      Gilla

  2. Nu har du gasat om mig Birgitta:)! Det blir spännande det här!

    Gilla

    • Vore roligt om vi fortsätter i toppstriden och hamnar i Stockholm. Jag har trott på din getost med trattkantareller och tranbär sen starten ;)

      Gilla

  3. Hej Birgitta!
    När jag röstade (igen) så såg jag att du låg 4! Håller mina tummar för dig.
    Funderade på det där med Crock Poten. Jag tror att de går att få tag i i Finland. De är populära där. Finnarna har varit väldigt hälsomedvetna sen 80-90-talet och svängt bedrövlig hjärthälsostatistik. Tror faktiskt att jag sett en sån kokare i Borlänge för ett par år sedan. Den såldes på Erätukku som är en finsk affärskedja för friluftsliv etc. Fattade inte då att det var något man behövde… :-D Kollade idag men den finns inte med i deras webshop, kanske kan finnas i affär ändå. /Anne-Mari

    Gilla

    • Hej och Tack igen, Anne-Mari :) Vad roligt att jag med din och de andras hjälp lyckats klättra upp i toppstriden igen. Blir spännande det här ;)
      Får ta och kolla upp lite mer om Crockpoten, intressant att höra att den kan finnas på nära håll.

      Gilla

  4. Hej Birgitta! Först och främst måste jag säga att du alltid lagar grym mat, jag har prövat ett par recept du gjort bland annat ditt fetaost smör och det var ju himmelsk gott!
    Nu håller jag på och exprimenterar lite med att kycklingvingar och vill få de att bli ”hot wings” så jag har lagt de i påsar med lite grillolja, stark ayvar, citron och lite cognac vinäger. Jag vill att de ska smaka som hot wings dvs. starka och gärna panerade men de flesta paneringsrecept kräver ju mjöl och annat som inte är så där bra i LCHF sammanhang, har du några tips? Mottages tacksamt.

    Mvh David, Big Baws http://bigbawscookin.wordpress.com/

    Gilla

    • Hej David och Välkommen till mitt kök. Vad härligt att få sånt beröm en sån här regnig dag. Det lyste upp min tillvaro ;)
      Kycklingvingar är en favorit här med.
      Jag gjorde Chicken Nuggets när jag var på Kreta, dubbelpanerade med Fiberhusk, uppvispat ägg och sesamfrön. Receptet ser du här; http://birgittahoglundsmat.wordpress.com/2010/04/23/chicken-nuggets-lowcarb/
      Dina vingar låter riktigt goda, får ta och titta över och se hur de blir. Kan tänka mig att de skulle bli bra om du blandade fiberhusk med kryddor och vänder vingarna i det, sen i uppvispat ägg och så i fiberhuskblandningen igen. Lycka till :)

      Gilla

  5. Tiden frem tills mittsommar är absolut den herligsta
    på hela året.Precis som du så målande beskriver det,
    kan man glömma bort sig helt när man är i grönskan på balkongen eller i naturen.Herligt med något lätt och
    gott när man vill vara ute så mycket som möjligt.

    Må bäst. Jag har röstat.
    Elin U

    Gilla

    • God morgon, Elin. Visst är det en härlig tid. Jag var ute i skogen igår kväll när det hade slutat regna. Blött överallt, men Grönt :) Såg ett rådjur och massor med blåsippor. Tack för rösten :)

      Gilla

  6. mmmmums…

    med både vårbruk och snabbmat

    Gilla

    • Tycker jag med :) Det börjar grönska, sakta med säkert. Trots kylan i vår del av landet..

      Gilla


Kommentarer och delningar mottages tacksamt! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Följ

Få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör sällskap med 1 699 andra följare