Tapastävling

Tävlingsdags

Från och med idag och fram till 21 maj, kan Du gå in och rösta på mitt bidrag i Concealed Wines Tapastävling. Jag har startnummer 17.

Blev tillfrågad om jag ville delta i deras tävling, så nu har jag skickat in recept på mina Dragonmarinerade Kastanjechampignoner som jag gjorde i somras.

Det här med reklam och tävlingar, är inget som annars hittas på min sida. Tycker om att ha en så ren receptsida som möjligt, utan reklam från annonsörer eller via marknadsföring.

Men den här gången föll jag, kanske främst för prissumman och äran av att bli tillfrågad förstås.. Det vore inte dumt att få ett tillskott till min reskassa. Så är det förstås roligt att mina recept sprids till fler.

Som Du säkert förstått går en huvuddel av min pension just till resor. Det blir inte många andra utsvävningar som får plats i budgeten då, så det här vore skoj om det gick vägen.

Vinfirman har dessutom en mycket fin hemsida och det gör det ännu roligare att delta. Får ta och testa vinet, Van Loveren Chardonnay från Sydafrika, till helgen. Det låter på beskrivningen som det skulle passa bra till mitt Tapasrecept.

Jag skulle bli väldigt glad om Du vill gå in och rösta på mitt bidrag. Om inte, så kommer receptet här också. Mina svampar passar väldigt gott till Serranoskinka, olika goda korvar eller ostar. Syran i inläggningen blir väldigt bra till de feta charkuterierna.

Dragonmarinerade Kastanjechampignoner

6 st Kastanjechampignoner

1 dl Kallpressad Olivolja

2 tsk Vit Balsamvinäger

2-3 kvistar Färsk Dragon

Havssalt och Nymald Vitpeppar

Ansa och skär champignonerna i jämna skivor. Det går förstås bra med annan svamp också.

Förväll svampen i lite saltat vatten , under lock ett par minuter. Blanda under tiden ihop marinaden.

Rör ihop ingredienserna i en bunke. Plocka dragonbladen och lägg i dem hela. Ta upp svampen med en hålslev och lägg ner dem varma i marinaden.

Fyll på med mer olivolja om det inte täcker. Förvara i kylen.

The URI to TrackBack this entry is: https://birgittahoglundsmat.wordpress.com/2010/05/10/tapastavling/trackback/

RSS feed for comments on this post.

23 kommentarerLämna en kommentar

  1. […] Champignoner i Örtolja […]

  2. Tack! Din rätt låter oxå jättespännande och det ser ju bra ut för dig ;-). Har vi båda tur så ses vi kanske i Stockholm, hjälp vilket äventyr det vore! Har röstat på dig oxå.

    • Hej Malin och Välkommen in i mitt kök. Tack för rösten. Det vore skoj om vi kunde hamna där tillsammans. Din rätt verkar riktigt läcker också.

  3. Nu har jag också varit in och röstat – till din fördel! 😀
    Strömmingen, fisklådan och ditt glutenfria bröd skall testas när jag har möjlighet. Din blogg piffar upp min vardag!

    • Hej Anne-Mari. Vad glad jag blir, både åt rösten men framförallt för att jag kan komma med tips till din matlagning. Det är som en vinst det med, ska du veta 🙂

  4. Åh, ytterligare ett recept mitt i prick för mig – länken till strömmingen.
    Du är suverän, tack!

    • Varsågod, Janicke. Det är kul att dela med mig av mina godbitar så här 🙂

  5. Du har min röst! Jag älskar svamp. 🙂

    • Tack, Gröna Anna. Det är kul att se att så många gillar svamp 🙂

  6. Hej igen Birgitta,
    idag provade jag din sesampanerade strömming(sept,-o9)
    Hua va gott. Otrolig knaprig och smaklig panering.
    (katten var överlycklig for sin lättkokta del).

    Ååh va jag längtar äfter en kokbok med alla dina
    recept.

    Ha en fortsatt underbar dag

    Elin U

  7. Du fick en bra röst! Champinjonerna lät annorlunda och goda!

    Ha det bra!

    • Tack för den fina rösten, Lena 🙂 Det är en så enkel rätt, det är det som gör den god. Få smaker som får tala för sig själv.

  8. Åh, svamp är ju fantastiskt gott! Helst skulle man ju givetvis vilja smaka innan man röstar:-)
    Men jag röstade på alla såklart:-) Fast alla fick inte bra röster:-/. Smaken är ju som baken. Du fick en bra röst, så mycket kan jag säga, hehe:-)

    Ha en fin dag!

    • Tack för din snälla röst, Johanna. Hoppas du kan tänka dig lite grann hur den smakar 🙂

  9. Röstat! Låter smaskens. Perfekt stor liten rätt, som inordnar sig och lyfter de andra små rätterna på en tallrik med smarrigt plock. Sannolikt den man sedan suktar efter ”bara lite till”. Dragon brukar ha den effekten åtminstone på mig. Och ”arbetad” – och lyckad – svamp är alltid ett plus på ett plockbord. Lycka till!

    • Tack så mycket, Mollalena. Vilken fin beskrivning du har på mina svampar, du är fantastisk med språket 🙂

  10. OJ vilka goda tapasrätter. Särskilt din! Jag är smått beroende av champinjoner.
    Hälsar fröken Dill

    • Tack för det, Fröken Dill. Det fanns en del som jag skulle vilja testa, särskilt den med rökt lamm och getost. Den verkar riktigt god.

  11. Låter mums, nu har jag röstat. Lycka till!

    • Tack Janicke. En hängiven supporter till, kul 🙂

  12. Gomorron Birgitta,
    Jag har röstat. Hoppas det går bra för dig. Jag ska
    prova göra denna tapas, den ser god ut.

    Idag har vi strålande väder. Herligt.

    Må bäst, Birgitta

    Elin U

    • God morgon, Elin. Tack för din röst, det är fint att ha en sån supporter som dig 😉 Som tillbehör till tapas på fisk, ost eller kött är de väldigt goda.


Skriv gärna en kommentar så jag får höra vad du tycker om min blogg!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.