Vegetariska Omeletterullar med Valnötsfyllning

Äggrullar

När jag jobbade gjorde jag ofta tunnbrödrullar med olika fyllningar som förrätt. Nu när jag lever utan spannmål så får det bli en rulle av ägg istället.

Med psylliumfrön i smeten så blir de tunna omeletterna lätta att hantera och får ett gott tuggmotstånd. De blir också goda som Pannkaka.

De här rullarna fungerar fint som LCHF-smörgåsar, att ta med hela ut på picknick eller som färdkost på resa.

Du kan fylla rullarna med allt möjligt. Till exempel med mosade Sardiner med Crème Fraiche, Örter och Gurka. Rökt Renstek i små tärningar, blandat med Pepparrotsgrädde och Purjolök. Sardeller med Tomat, Vitlök och Örter och gratinera den skivade rullen med Västerbotten.

Eller som ett glutenfritt alternativ till Kolbotten att serveras med Messmörduppa. En traditionell rätt från mina hemtrakter i Dalafjällen, som med fördel gräddas ute över öppen eld.

Omelettrullar

1 Ekologiskt Ägg

3 Äggvitor, självklart Ekologiska de med

1 dl Grädde

1 msk Psylliumfrön

1 krm Havssalt

Valnötsfyllning

10 grovhackade Valnötskärnor

½ dl Äpple i små tärningar

½ dl Purjolök i lika små tärningar

1 dl vispad Grädde

½ dl Majonnäs

1 tsk Fransk Senap

Havssalt och nymald Vitpeppar

Vispa ihop äggsmeten i en bunke, låt stå och svälla i 1 timme. Stek som tunna crèpes i en liten teflonpanna. Vänd upp på ett bakplåtspapper och låt kallna innan de fylls.

De sväller upp ordentligt efter vändningen, men sjunker när de svalnar.  Jag fick 5 stycken tunna omeletter av den här smeten.

Bred fyllningen centimetertjockt över omeletten. Rulla ihop som en rulltårta och svep in i plastfilm och lägg i kylen några timmar.

Skiva upp rulltårtan med en vass kniv och servera som förrätt. Garnera med röd Paprika, Gräslök och Gurka. Eller lägg upp ett fat med skivor att servera på Påskbuffén.

The URI to TrackBack this entry is: https://birgittahoglundsmat.wordpress.com/2010/03/31/vegetariska-omeletterullar-med-valnotsfyllning/trackback/

RSS feed for comments on this post.

7 kommentarerLämna en kommentar

  1. […] Valnötsfyllda Omeletterullar […]

  2. […] Servera den i avocado, som en liten gurksnitt, i en champignonhatt eller som fyllning i mina Omeletterullar. […]

  3. Oj, vad goda dom såg ut 🙂

    Vill minnas att jag gjort en variant där man värmde smör, mjöl och vispgrädde – tog det av spisen och knäckte ner några ägg (ett i taget) sen så breddes smeten ut över ett bakplåtspapper och gräddas i ugnen för att sen fyllas (kall) med räk- och kräftstjärtsröra. Serverades också som förrätt på salladsbädd på ett bröllop jag hjälpte till på.

    • Precis den rullen pratade jag med en gammal jobbarkompis om idag. En annan som jag jobbade med brukade göra den rullen. Den här smakar liknande, men man slipper ju mjölet. Tar gärna emot receptet på din räk och kräftröra, det låter gott 🙂

  4. Otroligt så många härliga tips du förmedlar! Din blogg gör verkligen skillnad i mitt kök.

    • Tack, Janicke. Dina ord värmer. Kul att jag får ta så stor plats i ditt kök 😉

  5. […] Valnötsfyllda Omeletterullar […]


Skriv gärna en kommentar så jag får höra vad du tycker om min blogg!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.