Menyförslag till Buffé

Hög tid att förbereda Påskens Buffé

Eftersom jag åker bort mitt i helgen i år, så blir det inga bilder och recept från en stor Påskbuffé.

Du får istället länkar till recept som jag skulle vilja ha på min Buffé. Jag tyckte det kunde vara en bra idé att samla mina favoriter så här på ett ställe. En länklista som passar lika fint till bufféer vid Jul, Midsommar, Pingst, Konfirmation, Student, Examen, Bröllop och alla andra fester förstås.

Jag kommer att uppdatera den här listan efterhand som jag hittar på nåt nytt som kan passa. Inlägget får en särskild kategori i länklistan, #1.7 Bufférätter,  så hittar Du lätt tillbaka när tips behövs. Klicka bara på de olika rätterna så kommer Du direkt till receptet.

Bufféer har jag arbetat väldigt mycket med under åren i olika restaurangkök. Allt från små  för 15-20 personer på Verkö Slott, till riktigt stora på över 500 gäster på Seglarrestaurangen i Sandhamn.

Där jobbade jag som Kallskänka, några somrar i början på 90-talet. Då brukade Krögaren samla hela Stockholmssocieteten på en stor bjudbuffé i början på säsongen. Jag kan lova att det gick åt mängder med mat. Det var riktigt kul att få se och träffa en del av den tidens kändisar på nära håll.

Bufférätter

Inlagd Sill

Citronsill

Senapssill

Rullströmming med Pepparrot

Gubbröra

Räkmousse

Gravrökt Lax med Hjortronsås

Gravlax med Mammas Dillmajonnäs

Gravad Fjällöring

Rökta Laxfenor

Varmrökt Sik med Örtsås

Laxsallad med Dansk Remouladsås

Basturökt Fårlår med Hjortroncrème

Örtmarinerad Rådjursstek

Rökt Renhjärta med Pepparrotsgrädde

Rimmad Kyckling

Färskoströra med Avocado

Valnötsfyllda Omeletterullar

Turkisk Morotsröra

Marinerade Cocktailtomater

Marinerad Fetaost

Tomatpesto

Morotslåda

Äggröra med Pepparrot

Rödbetssallad

Hemgjord Majonnäs

Saffransaioli och Fetaoströra

Citronsås

Vitlökskeso

Chokladmousse

Hallonfromage

Pannacotta

Små Blåbärspajer

Ostkaka på Keso

Små Gräddbakelser

About these ads

The URI to TrackBack this entry is: http://birgittahoglundsmat.wordpress.com/2010/03/29/menyforslag-till-buffe/trackback/

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

26 kommentarerLämna en kommentar

  1. [...] så går vanlig, mild Feta också fint till den här salladen. Kanske ett inslag att ha med på Påskbuffén senare i [...]

    Gilla

  2. Högtider är något vi jag ser fram emot. Att få laga de klassiska rätterna som man har längtat efter. I år är vi hemma på påsk, jag kommer jobba en del och men är ledig på påskafton som tur är!
    Smart att samla alla recept!

    Glad påsk önskar Louise

    Gilla

    • Glad Påsk, Loula. Tänkte att det kunde vara bra att ha en sån här lista att gå tillbaka till, inför årets olika högtider. Då behöver man inte fundera så mycket varje gång ;)

      Gilla

  3. å, vad bra! har konfirmation i maj och har gått här och klurat på vad jag ska servera på buffén, tänkte jag skulle göra den helt low carb…bara för att visa alla misstänksamma om att det går göra massa gott utan en massa kolhydrater..lägger din sida till mina favoriter:) Glad påsk!

    Gilla

    • Hej och Välkommen hit, Tessasjo. Visst går det att bjuda på en helt lågkolhydratisk buffé. Skriv gärna och tala om hur den blev och om gästerna ändrade inställning till lowcarb ;)
      Glad Påsk

      Gilla

  4. Hos mig kommer det inte att lagas någon påskmat alls eftersom min man och jag är bortbjudna på kalas varenda dag under påskhelgen med början redan på långfredag. Jag antar att vi kommer att vara rejält proppmätta när helgen är över:)
    Glad Påsk!

    Gilla

    • Hej Karin. Vilken härlig påskhelg ni har framför er. Här blir det bara en liten sillbit på tumanhand med Mamma i kväll. Sen packning i morgon och flyg till Kreta på lördag. Det Jämtländska vädret har satt sina spår i lederna, så nu blir det skönt med sol och Medelhavsmat ett tag igen. Glad Påsk :)

      Gilla

  5. Även om jag inte är ett stort fan av LCHF dieten uppskattar jag verkligen din blogg och dina recept. Jag är på jakt efter lite inspiration till påsk och du hade en hel del förslag. Jag tänkte göra lammstek och litet smått och gott till förrätt samt en tiramistu-inspirerad dessert med passionsfrukt. Det är just de där ”smått och gott:en” som är knepigast att komma på. Tänkte åtmnstone göra fyllda ägghalvor och kanske några goda fiskröror på rökt sik eller lax. Hoppas du får en fin påskhelg! h. Malin på MALINS MAT

    Gilla

    • Hej Malin. Man behöver inte vara efterföljare av någon speciell diet för att gilla god mat ;) Det är tur. Jag har hamnat på det spåret eftersom det gjort mig mycket bättre i min värkande kropp, det är huvudsaken för mig. Det låter som du har riktigt mycket gott hos dig också i Påsk, tiramisun med passion låter läckert. Glad Påsk.

      Gilla

  6. [...] Skiva upp rulltårtan med en vass kniv och servera som förrätt. Garnera med röd Paprika, Gräslök och Gurka. Eller lägg upp ett fat med skivor att servera på Påskbuffén. [...]

    Gilla

  7. Det där låter frestande må jag säga! Själva ska vi strunta i påskmaten, förutom ägg och sill med lite nubbe.
    He det bra!

    Gilla

    • Vad bra att jag kan fresta lite med nyttigt och gott. Det låter ju som det är det viktigaste i Påskmaten ni sak äta ;)

      Gilla

  8. Du är fantastisk, Birgitta! Du borde ge ut en kokbok:)

    Gilla

    • Tack, Monica. Jag har nog tänkt att jag ska försöka få till en så småningom. Om nåt förlag är intresserat ;)

      Gilla

  9. Perfekt! Tack för att du delar med dig :-)

    Gilla

    • Varsågod! Det är så kul att få dela med mig av mina idéer om god mat. Ännu roligare när jag får höra att det uppskattas ;)

      Gilla

  10. Vilken fantastiskt härlig jättebuffé! Själv får vi nog välja något lite enklare till påsk. Men kanske blir det ett par olika middagar med lite påskinspiration. Att i alla fall hinna äta ägg, sill och nubbe med mina föräldrar och min systers familj hoppas jag i alla fall på.
    Hälsar fröken Dill

    Gilla

    • Tack Fröken Dill, vad roligt att du tycker om min Buffé. Det kommer att bli väldigt enkelt här med, lite laxmousse och sill med Mamma. Påskafton tillbringar jag i luften, så då kommer jag nog att ta med lite ägg och annat gott :)

      Gilla

  11. Det vattnades i munnen bara av att läsa listan på förslagen och dom där små blåbärspajerna ser supersmaskiga ut :-)

    Jag är själv ledig i påsk men maken jobbar så det blir ingen storbjudning men mamma och jag har köpt och delat på en stor lax, som hon dessutom gravade åt mig också, så det skall absolut ätas lite gravad lax.

    Idag har jag ätit palt, sannerligen ingen lchf-mat men gott var det :-) Imorgon skall jag baka mjukkakor av paltspadet som jag hällt hett över krossad råg, det blir väldigt goda mjukkakor och är ett bra sätt att ta tillvara på allt.

    Gilla

    • Vad snäll du är, Veronica. Det låter gott med palt, ja kakorna med. Till Påsk kan man ju njuta lite extra av allt det goda :)

      Gilla

  12. Har du något recept på kokostoppar där man använder kokosfett istället för smör och antingen utan socker eller med någon ersättning, t ex sukrin? eller kan man bara byta ut smöret mot kokosfett i vilket recept som helst? Har köpt Annika Rognebys bok om bakning med lchf och har provat kardemummakakan. Den blev smarrig.
    Hälsn
    Cathy

    Gilla

    • Hej Cathy. För några veckor sen gjorde jag ett kokosbröd där jag använde lite kokosfett. http://birgittahoglundsmat.wordpress.com/2010/03/13/kvallsthe-med-kokosbrod/
      De blev väldigt saftiga och fina. Kokos är ju rätt sött i sig, så då behövs inte mycket extra sötma. Jag använde lite björksocker.
      Men om jag skulle baka kokostoppar, så skulle jag nog ta 50/50 smör och kokosfett, för den goda smörsmakens skull. Och gärna lite vaniljpulver för extra smak. Lycka till med bakningen :)

      Gilla

  13. Det var mycket buffetgodis vill jag lova! Ha det så gott i påsk.

    Gilla

    • Hoppas du hittar nåt gott till ditt bord, Janicke.
      En riktigt God och Glad Påsk till dig med :)

      Gilla

  14. Så underbart det är att läsa om dina äventyr i restaurangvärlden Birgitta!

    Här blir påsken en rejäl utmaning.

    Gäster såklart och så hela familjen ledig… och en varmluftsugn som inte behagar starta.

    hua
    ;-)

    Gilla

    • Roligt att du uppskattar att läsa det jag skriver, Fjällmor.
      Vilken tur att du har din vedspis. Där kommer du att få till mycket gott. Min Kusin från Tyskland brukar låna min stuga några veckor på somrarna ibland. De lagar all mat på vedspisen och bakar. Varmt blir det :)

      Gilla


Kommentarer och delningar mottages tacksamt! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Följ

Få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör sällskap med 1 699 andra följare