Majonnäs med Medelhavssmaker

Majonnäs med Tomat

Paprikasås baserad på majonnäs har jag gjort förut, men det här var första gången att testa en majonnäs på en kokt tomatröra. Den kommer jag absolut att göra fler gånger, för den blev riktigt god. Testa den istället för aioli till fisk eller kött.

Ta en god majonnäs som bas, gärna min hemlagade. Annars kan Du prova Kavli’s Ekologiska, den är riktigt bra, för att vara på burk.

Rökt makrill är en rätt billig fisk, som är laddad med omega-3. Den här var väldigt fin och kostade bara 2 Euro för två filéer. Den kommer att hamna i mitt kök fler gånger under de här 6 veckorna.

Majonnäs med Tomat, Rosmarin och Vitlök

2 Tomater

1 liten gul Lök

1-2 Vitlöksklyftor

1 msk Olivolja

1 msk finhackad Rosmarin

1 tsk Balsamvinäger

½ dl Vatten

1 dl Majonnäs

½ dl Grekisk Yoghurt

Havssalt och nymald Vitpeppar

Hacka tomat och lök i små tärningar. Värm oljan försiktigt i en gryta, häll ner hacket. Låt fräsa några minuter utan att få färg. Rör ner rosmarin och kryddor.

Låt puttra på svag värme i en halvtimme. Rör då och då. Späd med vattnet under tiden, så röran inte kokar torrt.

Mosa med en gaffel och låt svalna lite. Blanda i majonnäs och yoghurt. Ställ kallt nån timme, smaka av om det behövs mer kryddor eller vinäger.

Servera till rökt Makrill med en Sallad

About these ads

The URI to TrackBack this entry is: http://birgittahoglundsmat.wordpress.com/2010/01/13/majonnas-med-medelhavssmaker/trackback/

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

6 kommentarerLämna en kommentar

  1. Spännande med nya såser Birgitta!
    Nu blev jag riktigt sugen på makrill, skall nog kolla om de har några i morgon då jag far och handlar :)

    Gilla

    • Ja, det är såsen som är huvudsaken :) Makrill passar till mycket, blir nog med stuvad spenat nästa gång.

      Gilla

  2. Å rökt makrill är så gott! :) Måste prova receptet.

    Gilla

    • Riktigt fin fisk är det. Kul att du gillar mitt recept :)

      Gilla

  3. Det ser så gott ut med makrill och majonnäs. Läckra smaker. Jag har makrill i frysen som kanske borde tas fram och tillredas..hmm? :)

    Ha en bra dag Birgitta!

    Gilla

    • Då får du ta fram dem och testa det här. Ha det bra du med, Helena :)

      Gilla


Kommentarer och delningar mottages tacksamt! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Följ

Få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör sällskap med 1 594 andra följare