Mörk Chokladtryffel med Passionsfrukt

Passionsfrukt och Choklad

Chokladtryffel hör till de stora njutningarna bland julgodiset. Jag ville testa att göra en riktigt fin tryffel, som är enkel att göra.

Kombinerade två favoritsmaker, passion och choklad. Blandade med lite kokosfett och grädde. Doppade kulorna i  kokosflingor med mycket smak. Det blev en riktigt fin julkonfekt.

Chokladtryffel

100 gr 70% Mörk Choklad

20 gr Ekologiskt Kokosfett

½ dl + 2 msk Grädde

2 Passionsfrukter

2 msk Vatten

2 dl Ekologiska Kokosflingor

Gröp ur innehållet i passionsfrukterna ner i en kastrull. Vispa i vattnet och koka kraftigt i 5 minuter under omrörning.

Kokningen får allt fruktkött att lossna från kärnorna och en intensiv smak kommer fram. Häll upp i en nätsil och passera ner i en bunke.

Smält choklad och kokosfett över vattenbad.  Blanda ner ½ dl av grädden i chokladsmeten, rör tills den svalnat lite. Blanda så ner passionsfruktspurén och rör om ordentligt.

Ställ in i kylen att svalna 20 minuter. Ta fram och vispa ner resterande grädde med elvisp. Vispa tills chokladen blivit fluffig. Ställ in i kylen 20 minuter igen.

Forma små kulor med hjälp av två teskedar, det är lättare och mindre kladdigt än att forma dem i händerna. Kyl tryfflarna en stund till, så blir de lättare att doppa i kokos.

Häll kokosflingorna i en kopp och lägg i en kula i taget och tryck till försiktigt,  så det fastnar flingor runt om. Forma tryfflarna till runda kulor och lägg i knäckformar.

Satsen ger ca 40 tryfflar. Förvara i en burk i kylen, ta fram bara några stycken i taget.

Vill Du ha recept på mer julgodis? Här  kommer en länk till min Ischoklad.

Midvintersolen lyste vackert, på årets kortaste dag

About these ads

The URI to TrackBack this entry is: http://birgittahoglundsmat.wordpress.com/2009/12/21/mork-chokladtryffel-med-passionsfrukt/trackback/

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

8 kommentarerLämna en kommentar

  1. [...] sin ischoklad med apelsin, kardemumma och vanilj. På hennes blogg finns också en urgod tryffel med passionfruktssmak. Jag har provat att smaksätta den med lakritspulver och garnerat med flingsalt. Det blev nästan [...]

    Gilla

  2. [...] Länkar till annat bra julgodis: Chokladtryffel med passionsfrukt: http://birgittahoglundsmat.wordpress.com/2009/12/21/mork-chokladtryffel-med-passionsfrukt/ [...]

    Gilla

  3. [...] Mörk Chokladtryffel med Passionsfrukt [...]

    Gilla

  4. [...] kommer länkar till mina Julpraliner, Mörk Chokladtryffel med Passionsfrukt och Ischoklad med [...]

    Gilla

  5. oj så gott!

    Bjuder bums tillbaka med årets nya uppfinning och förra årets jultryfflar i casa del fjällen

    Stor varm julkram och Tack för allt du ger!

    http://web.mac.com/fjallmor/Webbplats/Blogg/Poster/2009/12/21__DSC8605.html

    http://web.mac.com/fjallmor/Webbplats/Blogg/Poster/2008/12/25_%C3%85rets_jultryfflar_-_2008.html

    Gilla

    • Vilka härliga julgodisar du bjuder på. Jag är stormförtjust i både Kardemumma och Lingon, så nu vet jag vad jag ska göra för godis till Påsk ;)
      Fjällvägen såg också fin ut. Ungefär lika guppig som vägarna här i Jämtland :)
      Ett stort Tack och en Kram kommer här tillbaks.

      Gilla

  6. Mmmm jag älskar passionsfrukt och choklad. Det låter som en riktigt bra kombination. Tänk om man kunde få smaka på allt gott över webben oxå :)

    Gilla

    • Ja, det vore inte så dumt. Beställa hem smakprov. Men då skulle det nog bli lite för mycket, så många härliga matbloggar som det finns ;)

      Gilla


Kommentarer och delningar mottages tacksamt! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Följ

Få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör sällskap med 1 701 andra följare